Haberler

Güneş Enerjisi İle Çalışan Silah İcat Etti

Güncelleme:

Mucit Mustafa Yiğit, sınırlara konuşlandırılabilecek "Solar enerjili tam bağımsız robot silah" projesini hayata geçirdi.

Samsun'da hayata geçirdiği buluşlarla dikkatleri üzerine toplayan ünlü mucit Mustafa Yiğit, 1,5 yıldır üzerinde çalıştığı 'Solar enerjili tam bağımsız robot silah' projesini tamamladı. İnsanların hayatlarını kolaylaştırmak adına keşifler yapan Mustafa Yiğit, yeni buluşunu tanıttı.

ÖNCE UYARIYOR SONRA ATEŞ EDİYOR

Güneş enerjisi ile çalışan, ısıyı, hareketi algılayan sensörleri, uyarıcı sistemleri ve 180 derece dönebilme imkanına sahip olan 'Solar enerjili tam bağımsız robot silah' birçok özelliği ile dikkat çekiyor. Uzun zamandır üzerinde çalıştığı projesinin tanıtımı esnasında aksiyon filmlerini aratmayan görüntüler oluştu. 'Solar enerjili tam bağımsız robot silah' karşıdan gelen hedeflere ilk olarak uyarılarda bulundu. Uyarıları aldırmayan düşmana robot ateş ederek etkisiz hale getirdi.

SINIR GÜVENLİĞİNDE KULLANILABİLİR

Proje ile ilgili bilgi veren ünlü mucit Mustafa Yiğit, "21. yüzyılda yaşıyoruz, teknolojiye ayak uydurmak lazım. Türkiye'ye baktığım zaman böyle çalışmalar yok. Bu, basit bir proje. Maddi imkansızlıklarla bu dereceye getirebiliyorsak devletin kurumları bunun daha güzelini yapar. Kendi başına hareket edebilen, ısıya duyarlı, harekete duyarlı silah sistemi filmlerde görüyorduk. İşte şimdi biz bunu yaptık. 'Yapılamaz' diye bir şey yok.

ROBOT SİLAH

Robot silah önce uyarıyor sonra uyarı dinlenmediği zaman kendi kendine ateş ederek hedefi etkisiz hale getiriyor. Sistem enerjiyi güneş panelinden alıyor. Gündüz güneşten kendini besliyor, bataryalarını dolduruyor. Bataryaların gücü zaten hareket düzeninde aylarca yetebilecek şekilde. Bu yüzden enerjisi bitmeyen bağımsız bir robot projesi" dedi. Bu tür projeler yapılarak dünyada söz hakkı sahibi olunabileceğini söyleyen Yiğit, "İyiler güçlüyse, kötüler kötülüğünü göstermez ama iyiler zayıfsa kötüler daha da kötü olur. Teknolojide bir numara olmamız gerekiyor. Bu sistem sınır güvenliğinde kullanılabilir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mustafa Yiğit Samsun Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şampiyonlar Ligi yarı final tek maç mı, rövanş var mı?
500

Yorumlar (91)

hasan:

abi çok mantıklı konuşuyor. demiyor ki bu süper bir icat ben şöyle mucidim. adam ben bu kadar kısıtlı imkanla bunu yapıyorsam devlet kim bilir neler yapar diyor. tebrik etmek lazım.

37
2
yanıtYanıtla
elit31:

Maşallah bence mİLLİ sAVUNMA bAKANLIĞI DEĞERLENDİRMELİ BU ZATI

26
5
yanıtYanıtla
kıl:

manyak adam silah yerine araba yap

4
25
yanıtYanıtla
RazkonMobil-IOS:

KAFAN SİLAH NASIL YAPILIR ONAMI ÇALIŞIR MEMLEKETTE. BEŞ MİLYUN İŞSİZ VAR ONLARA NASIL ISTIHDAM SAĞLARIZ KAFANIZI BIRAZDA BU İŞE ÇALIŞTIRSANIZA

5
23
yanıtYanıtla
han:

Sınırdan geçecek adam elleri cebinde geçmiyor ki. Bir roket atarla silahı 1 saniyede etkisiz hale getirebilir.

17
10
yanıtYanıtla
Nurunnisa:

Bende silaha karşıyım ama önemli olan mucit olması, başka alanlardada değerlendirilebilir. Üretelim, çalışalım, boş boş siyaset yapmayalım.

24
2
yanıtYanıtla
TURAN:

karadeniz sınırlarına döşeyin , gerisini HDP düşünsün :)

15
11
yanıtYanıtla
İsmail SağlamMobil-IOS:

Çalışmaları ve sonuçları için tebrik ediyorum. Başarılarının devamı için başta devleti, teknolojiye açık olan, sponsor olabilecek babayiğitlerin destek Olmasını dilerim.

21
2
yanıtYanıtla
BUG:

ONU SINIRDAKİ YERİNDEN SÖKÜP SATAR KÜRTLER

21
1
yanıtYanıtla
zeydMobil-IOS:

chp liler basta olsaydi bu adami delidiye timarhaneye ordanda avrupaya verirdi sonrada gider yaptiklarini paraylan alirdi ama cok sükür bu devlet öylle deil cünkü herseyini kendi üretiyor

7
15
yanıtYanıtla
Tüm 91 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title