Haberler

Şişecam'la Marmaris'te 'Cam Yeniden Cam'

Güncelleme:

Marmarisliler 'Camkurtaran' etkinliğine büyük ilgi gösterdi

Anadolu Cam'ın camın geri dönüşümü konusunda farkındalığı artırmak amacıyla başlattığı ve Türkiye'nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biri olan 'Cam Yeniden Cam' kapsamındaki etkinlikler tüm hızıyla sürüyor. Proje kapsamında Anadolu Cam'ın Marmaris Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği 'Camkurtaran' etkinliğine öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Tüm üretim süreçlerini, 'sürdürülebilirlik' ilkesi doğrultusunda kurgulayan Anadolu Cam Sanayii, geri dönüşümde farkındalığı artırmak için 4 yıl önce başladığı 'Cam Yeniden Cam' projesini Türkiye'nin dört bir köşesine yaymak üzere çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Yüzde 100 geri dönüştürülebilen tek ambalaj malzemesi olan camın geri dönüşümü konusunda toplumu bilinçlendirerek, ekolojik ve ekonomik kalkınmaya destek olmayı hedefleyen Anadolu Cam, proje kapsamında Marmaris Belediyesi ile 'Camkurtaran' etkinliği düzenledi.

Marmaris Belediyesi'nde Saman İskelesi'nde kurulan 130 metrekarelik yarış parkurunda gerçekleşen etkinlikte, çocuklar, gençler ve yetişkinlerden oluşan iki takım elektrikli araçlarla yol alırken, cam şişeyi temsil eden maketleri kumbaranın içine atmak için yarıştı. Cam geri dönüşümü ile ilgili farkındalık yaratma hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen Camkurtaran yarışlarında hem kazananlara hem de katılımcılara 'Hayata Cam Kat' tişörtü hediye edilirken, geri dönüşümle ilgili broşürler verildi.

'Cam Yeniden Cam' Projesi

Anadolu Cam tarafından ÇEVKO Vakfı ve belediyelerle yapılan işbirliğiyle 2011 yılında hayata geçirilen 'Cam Yeniden Cam' projesi, Türkiye'nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biridir. Cam Yeniden Cam projesiyle gelecek nesillere çevre bilincinin ve cam geri dönüşümünün aktarılması, camın hem çevre hem de sağlık açısından en doğru ambalaj olduğunun anlatılması hedeflenmektedir. Bu projenin esas amacı toplumsal bir davranış değişikliği yaratarak geri dönüşüm toplumuna geçişi sağlamaktır.

Bu kapsamlı proje üç temel üzerinde yürütülmektedir;

· Cam ambalaj geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratılması ve toplumun bilinçlendirilmesi

· Cam ambalaj atıklarının toplama alt yapısının geliştirilmesi

· Cam ambalaj atıklarının toplanarak işlendiği tesislerin modernize edilmesi ve evsel atıklara karışan cam ambalaj atıklarının düzenli depolama öncesinde ayrıştırılması.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Marmaris Belediyesi Anadolu Cam Türkiye Ekonomi Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title