Haberler

Türkiye'den Kıbrıs'a Döşenen Su Hattı Rumları Rahatsız Etti

Güncelleme:

Türkiye'den KKTC'ye su temin projesinin deniz geçişi aşamasının tamamlanması, Rum basınında geniş yer buldu. Rumlar projeyi " göbek bağı" olarak yorumladı.

Türkiye'den KKTC'ye su temin projesinin deniz geçişi aşamasının tamamlanması, bu çerçevede Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun KKTC'ye dün gerçekleştirdiği günübirlik ziyaret ve bu kapsamdaki açıklamaları Rum basınında geniş yer buldu.

RUM BASININ: TÜRKİYE İŞGAL BÖLGELERİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Güney Kıbrıs Rum kesiminde günlük yayın yapan Fileleftheros "Sudan Sonra Türkiye'den Enerji de Aktarılacak" başlıklı haberinde, Veysel Eroğlu'nun KKTC'deki temasları sırasında, projeyle ilgili açıklamalarını şöyle yorumladı: "Kıbrıslı Türk Lider Mustafa Akıncı Kıbrıs Türk toplumunu Türkiye'den vazgeçirmeye çalıştığı zamanda Ankara 'işgal' bölgelerinin ve Kıbrıslı Türklerin 'anavatana' bağımlılığını güçlendirmek için çalışıyor.

ASRIN PROJESİNE GÖBEK BAĞI DEDİLER

Türkiye'den işgal bölgelerine su ve ikinci aşamada da elektrik enerjisi taşıma konusunda yapılan hareketler göstergedir. Hem de enerji konusu, Mari patlaması sonrasında olduğu gibi krizlerin göğüslenmesinde iki şebekenin bağlanması hedefiyle Kıbrıs sorunuyla ilgili teknik komiteler çerçevesinde görüşülürken…"

Haberi Simerini "Türkiye-İşgal Bölgeleri Arasında 'Su Göbek Bağı' İnşaatı Tamamlanıyor" başlığıyla aktardı.

RUMLAR PROJEDEN RAHATSIZ

Haravgi "Türkiye'den Su Bir Ay İçinde İşgal Altındaki Lefkoşa'da... Çözümden Sonra da Barış Suyu... Türk Orman ve Su Bakanı 'Su Barışa Hizmet Edecek Diyor" başlığını attı.

UMUDU OLANDA VAR

Alithia "Türk Bakan... 'Çözüm Halinde Kıbrıslı Rumlara Su Verilecek'" başlığını kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Veysel Eroğlu Fileleftheros Güney Kıbrıs Türkiye Politika Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (15)

garip:

Rahatsız olurlar tabiiki Türkiye çekilecekti kenara yatırım yapılmayacaktı bizim lavukları kandırıp alacaklardı kıbrısı ellerinden Türkün gücünü iyi bilirler rumlara anlatmaya hacet yok

16
18
yanıtYanıtla
Saricizmeli:

Lan rumlar, adam olun bizden size zerre kadar zarar gelmez, yeterki adam olun. . . PKK Köpeklerini desteklemeyin

21
12
yanıtYanıtla
Hamza:

maalesef kıbrısta çokkkk rum hayranı var insan üzülüyor

28
4
yanıtYanıtla
hamza:

Emperyalist devletler bağımlı devleti sömürürler. Yeraltı yerüstü kaynaklarını. Bizde tam tersi kıbrısa para akıtıyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı kıbrısa akıyor. Üstüne üstlük yaranamıyoruz

20
6
yanıtYanıtla
senol b:

Yunana boruyu zaten yurocular dosemis ipleri merkep in elinde pordon merkeldi bu gaci dimi hahaha biz turkler asil milletiz. Aman diyene savasda bile bagislariz .dosemeyelim fazla gelir komsuya....

18
6
yanıtYanıtla
EH:

Kıbrısta Türkiye aleytarlığı yapan kişi kurum kuruluşlara haram zıkkım olsun burunlarından fitil fitil gelsin

17
2
yanıtYanıtla
Kızıltuğ:

Benim vergimle kendini bişey sanan sonradan görme kıbrıscıkları besleyemezsiniz.bizim paramızla ayakta duran kıbrıscıklar kürtleri ve türkleri bişeye saymıyo.keşke ecevit bunşarı kurtarmasaydı.bu kıbrıscıkların özellikle avrupadakileri yoldan çıkmış sonradan görme kıbrıscıklar.

14
4
yanıtYanıtla
Agzi olan konusuyor:

Kiziltug Kibris Turk insani sizden daha gorgulu okumus ve Medeni dir bundan hic suphen olmasin bu arada Kibris sizin cikarlariniz Olmassa bes kurus yatirim yapmazdiniz biraz Kibris tarihi oku sonra yorum yap

yanıt2
yanıt5
bence:

Türk kesiminin rum kesimine su vermeyeceği ne malum Türkiye su kesintileri yasiyacak onlar asla

12
2
yanıtYanıtla
Agzi olan konusuyor:

Agzi olan konusuyor kotu laf sahibine aittir !!!

2
9
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title