Haberler

Rekabet Kurulu: Salıpazarı Liman Sahası'nı İşletmek Amacıyla Ortak Girişim Şirketi Kurulması İzne...

Rekabet Kurumu, Doğuş Holding ile BLG Gayrimenkul Yatırımları ve Ticaret A.Ş. arasında Salıpazarı Liman Sahası'nı işletmek amacı ile ortak girişim şirketi kurulması işleminin izne tabi olmadığına karar verdi.

Rekabet Kurumu, Doğuş Holding ile BLG Gayrimenkul Yatırımları ve Ticaret A.Ş. arasında Salıpazarı Liman Sahası'nı işletmek amacı ile ortak girişim şirketi kurulması işleminin izne tabi olmadığına karar verdi. Esas Holding tarafından Ayakkabı Dünyası Mağazacılık ile Akbacakoğlu Kundura Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin her birinin en az yüzde 60 en fazla yüzde 65 oranında hissesinin devralınması işlemine izin verilmesini kararlaştırdı.

Rekabet Kurulu, 29 Ocak 2014 tarihli kurul kararlarını yayınladı. Buna göre Rekabet Kurulu, Adnan Polat Enerji Yatırımı A.Ş.'nin tüm hisselerinin Public Sector Pension Investment Board tarafından, dolaylı iştiraki PSPEUR S.a.r.l. aracılığı ile devralınması ve böylece Polat Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Public Sector Pension Investment Board, Electricite de France S.A. ve Polat Ailesinin ortak kontrolüne geçmesi işlemine izin verdi.

-İZNE TABİ DEĞİL-

Doğuş Holding ile BLG Gayrimenkul Yatırımları ve Ticaret A.Ş. arasında Salıpazarı Liman Sahası'nı işletmek amacı ile ortak girişim şirketi kurulması işleminin izne tabi olmadığını karara bağlayan Kurul, Esas Holding A.Ş. tarafından Ayakkabı Dünyası Mağazacılık ve İnşaat A.Ş. ile Akbacakoğlu Kundura Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin her birinin en az yüzde 60 en fazla yüzde 65 oranında hissesinin devralınması işlemine izin verilmesini kararlaştırdı.

Kurul ayrıca, ArcelorMittal USA LLC. ile Nippon Steel - Sumitomo Metal Corporation ve grup şirketleri tarafından ThyssenKrupp AG'nin kontrolünde bulunan ThyssenKrupp Steel USA LLC.'nin devralınarak ortak girişime dönüştürülmesi işlemine, Fagerhult GmbH tarafından Arlight Aydınlatma A.Ş.'nin tüm hisselerinin gerçek kişi hissedarlardan devralınması işlemine, Home Shopping Europe GmbH tarafından Studio Moderna Turizm Yayıncılık Matbaa San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin tüm hisselerinin Studio Moderna Holdings B.V. ve Top Shop International S.A.'dan devralınması işlemine, Akkök Sanayi Yatırım ve Geliştirme A.Ş. tarafından yüzde 55 oranında hisselerinin Global Enerji Hizmetler ve İşletmeler A.Ş.'den devralınması suretiyle Galata Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Geliş Madencilik İnşaat Ticaret A.Ş.'nin ortak girişime dönüştürülmesi işlemine izin verdi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title