Haberler

Hakkari'deki Tek Fabrika Konumundaki Enerji Santrali Kapatıldı

Güncelleme:

Hakkari'nin bacası tüten tek fabrika konumunda olan 45 kişinin istihdam edildiği Aksa Enerji Santrali kapatıldı.

Hakkari'nin tek fabrika sürpriz bir karar ile kapatıldı. 45 kişinin istidam edildiği santral Aksa Enerjiye aitti.

1998'DE KURULDU

Hakkari'ye 7 kilometre uzakta bulunan Depin bölgesinde yıllardır faaliyet gösteren santralin kapanması ve bacası tüten tek fabrika konumunda olması üzüntüye neden oldu. 10 yıl Aksa Enerji Santralinde makine teknisyeni olarak çalışan İsmet Uçar, 1998 yılında Hakkari'de kurulan santralde çalıştığını belirterek şunları söyledi: " Hakkari'nin tek tüten fabrikası Aksa Enerji Santralinin buradan kalkması için her türlü oyunlar oynandı.

ÇOK ÜZÜLDÜLER

Biz buna çok üzüldük. Aksa'da Hakkarili 45 kişi çalışıyordu. Aksa öyle küçük bir santral değildi. Aksa, Hakkari için bir fabrikaydı. Kapanması ile birlikte 45 kişi işsiz kaldı. Bunların hepsi evli ve çoluk çocuk sahibiydi.

"HAKKARİ'DEKİ EN İYİ KURUMDU"

Aksa Enerji Santrali Hakkari'ye bugüne kadar kurulan en iyi kurumlardan bir tanesiydi. Gerçekten personeliyle ilgilenen ve tüm özlük haklarımıza sahip çıkan bir fabrikaydı. Ama şimdi taşınıyor ve ben bir personel olarak işsizim ve çarşıda boş boş geziyorum. 10 yılım geçti orada. Keşke Aksa'nın kaldırılmaması için Hakkari'nin tüm siyasi partileri ile kurum amirleri buna engel olsaydı."

KIBRIS'A TAYİN ETTİLER

Aksa çalışanları olarak her türlü fedakarlığa hazır olduklarını anlatan Uçar, şöyle konuştu: "Aksa yine bizleri yalnız bırakmadı. Beni Kıbrıs'a verdiler. Fakat evli ve çocuk sahibi olduğum için gidemedim. Hakkari'nin dışında evli olan biri için çalışmak çok zor. Kısacası Aksa, Hakkari'nin tek tüten bacasıydı. Fakat o bacayı söndürdüler.

"OCAĞIMIZ SÖNDÜ"

Aynı zamanda bizim ocağımızı söndürdüler. Bizim ekmek teknemiz ve geleceğimiz ama söndürdüler. Aksa, Hakkari için çok avantajlı bir fabrikaydı. Fakirlere yardım yaptı. Okullara bilgisayarlar aldı. Tüm sosyal ve sportif faaliyetlerde sponsor oldu. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Biz, Aksa'nın tekrar kurulmasını istiyoruz. Lütfen sesimizi duyun."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Aksa Enerji Hakkari Kıbrıs Yaşam Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (37)

kenan:

Hala terörü destekliyen akıldan yoksunları anlamak mümkün değil. . .

32
17
yanıtYanıtla
CEWLIK:

cok sukur petrol sehirlerimiz var, dunyanin en verimli topraklari olan mezopotamyamiz var devletin 5 metrekarelik fabrikalarina ihtiyacimiz yok elbet bizimde günümüz gelecek

28
18
yanıtYanıtla
wolf:

yıllarca o bölgeye yapılan yapılacak yardımları engelleyen kimdi acabaaraçları iş makinalarını yakan. şimdi nasıl bir yüzsüzlüktür ki bu kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz.

16
29
yanıtYanıtla
tc türk oğlu türk:

pkk deme ermeni de bunlar ermeni aslnda kürtler bunun farkında er veya geç gömülecekler

11
33
yanıtYanıtla
ELEKTİRİKTE BEDAVA MAAŞTA BELEŞ:

KAÇAKTAN KÖŞEYİ DÖNERSİNİZ NASILSA SİZE YASAK SÖKMÜYOR

32
7
yanıtYanıtla
Karagümrük ramomobilWeb@haberler.com:

Gidin barzani size iş versin hainler

27
12
yanıtYanıtla
acı söyler:

siz basın oyu hdpkk ya yiyecek ekmek hastaneyede muhtaç kalırsınız

25
10
yanıtYanıtla
Vergide Adelet:

Zaten elektrik parasını oturduğunuz hiç bir yerde ödemeden yaşayan bir milletsiniz. Vergi kaçırmada usülsüzlükte, Ama her zaman syleğiniz tek Cümle vardır. Suçlu devlettir. . Haklısınız Devlet size hala vatandaş olmayı öğretememiş

28
6
yanıtYanıtla
BINGÖLLU ZAZA:

bir kürt olarak tüm kürt sehirlerindeki yatirimlar durdurulsun istiyorum türkiyenin yatirimina ihtiyacimiz yok zamani gelince kendi fabrikalarimizi kuracagiz

2
31
yanıtYanıtla
MEZOPOTAMYALImobilWeb@haberler.com:

BUGUNE KADAR HUKUMETLER DEVLET NE YAPTI BIZIM ICIN KOCA BIR SIFIRRRR TABI KARAKOLLARI SAYMAZSAK

4
19
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title