Haberler

Ordu-Giresun Havalimanı Projesi'nde Tarih Belli Oldu

Güncelleme:

Yapımına 2011 yılında başlanan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatını 15 Mart 2015'e yetiştirmek için yaklaşık 250 işçi gece gündüz çalışıyor.

Yapımına 2011 yılında başlanan Ordu- Giresun Havalimanı inşaatını 15 Mart 2015'e yetiştirmek için yaklaşık 250 işçi gece gündüz çalışıyor.

Deniz üzerine inşa edilen Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk havalimanı olan Ordu- Giresun Havalimanı'nın altyapısının tamamlanmasının ardından üstyapıda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

ÜST YAPILAR YÜKSELMEYE BAŞLADI

Üstyapıda binalar birer birer yükselirken, kaba inşaatların ay sonu itibarıyla tamamlanması hedefleniyor.

Ordu- Giresun Havalimanı Üstyapı Proje Müdürü Yüksel Kahraman, Türkiye'nin prestij projelerinden Ordu- Giresun Havalimanı inşaatında sona yaklaşıldığını söyledi.

Üstyapı binalarının toplamda 26 bin metrekare alan üzerine kurulduğunu belirten Kahraman, üstyapıyı 15 Mart 2015 tarihine kadar yetiştireceklerini ifade etti.

250 KİŞİ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Hedeflerinin kendilerinden istenen tarihte projeyi teslim etmek olduğunu anlatan Kahraman, bunun için yaklaşık 250 işçinin gece gündüz demeden çalıştığını vurguladı.

"HAVALAR İYİ GİDERSE ERKEN BİTER"

Havaların iyi gitmesi durumunda çalışmaların daha hızlandığını dile getiren Kahraman, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz nisan ayı itibarıyla başladığımız üstyapı inşatlarında yavaş yavaş sona yaklaşıyoruz. Üstyapı inşaatları kapsamında başta kule olmak üzere, terminal ve kapalı otopark gibi binaların kaba inşaatları bitmek üzere. Artık işin zor kısımlarını geride bıraktık diyebiliriz. Artık işin kolay kısımları kaldı. Yaklaşık 250 işçimiz büyük gayret ve özveri göstererek üstyapı inşaatlarını tamamlamaya çalışıyor. Ordu ve Giresunlu vatandaşlar gibi bizler de sabırsızlıkla bu projenin tamamlamasını istiyoruz. Önümüzde 15 Mart 2015 tarihi var. Bu tarihe kadar bizden istenileni yapıp Ordu- Giresun Havalimanı Projesi'nin fiilen ve resmi olarak açılmasına şahit olmak istiyoruz."

ORDU-GİRESUN HAVALİMANI PROJESİ

Ordu'ya 19, Giresun'a 25 kilometre mesafedeki havalimanı, Ordu'nun Gülyalı ilçesinde yapılıyor.

Coğrafi şartları nedeniyle uygun alan olmadığı için denizin üzeri doldurularak yapılan projenin pist uzunluğu 3 bin, genişliği ise 45 metre.

Proje kapsamında dolgu için yaklaşık 30 milyon ton taş kullanılırken, şu ana kadar yaklaşık 270 milyon lira harcandı.

Toplamda 360 milyon lira harcanması beklenen havalimanının, 15 Mart 2015'te açılması planlanıyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Yüksel Kahraman Giresun Ordu Ekonomi Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

500

Yorumlar (26)

61TS1967:

YAPTIRDIĞI HAVALİMANLARINDA ÖYLE FİLMLER DÖNÜYORKİ, ÖZELLEŞTİRME YAPTI DEVLETİN SIRTINDAKİ YÜKLERİ AZALTMAK İÇİN HAVALİMANLARININ ZARARLARINI BELLİ YILA KADAR KARŞILIYOR OH NE GÜZEL MEMLEKET HERYERDEN VURGUN SORSAN BÜYÜK İŞ YAPIYOR BÜYÜK SOYGUN YAPIYOR UYAN TÜRKİYE UYAN

9
37
yanıtYanıtla
DERSİMLİ:

DENİZİN ORTASINDA SAÇMA SAPAN PROJE OLMUŞ. BİR KARADENİZ SAHİL YOLU YAPTINIZ HER YAĞMURDA SEL BASIYOR. BURAYI O DALGALAR YUTAR. YİNE BİR AKP''Lİ MÜTEAHHİT KÖŞE OLDU BU KENEF PROJEDEN.

18
26
yanıtYanıtla
Yusuf D.:

Allah kolaylık versin, ama dikkat edin kaza yapmayın. . akbabalar bekliyor böyle haberlere çullanmak için. .

25
17
yanıtYanıtla
mahmutMobil-ANDROID:

Ozaman sizler yapın biz görelim boş konuşmayla olmuyor bu işler saygı lütfen

33
9
yanıtYanıtla
kapkara:

kim derdi ki denizin ortasına hava alanı yapılacak . . .

30
5
yanıtYanıtla
haanMobil-ANDROID:

goruntu super. ins sag salim tamamlanir. bi kayserili olarak ordu ve giresunlulara hayirli olsun..

30
3
yanıtYanıtla
Türkiye Aslanlari:

Beyler. . Avrupalilarin Bizi Neden istemedigini, Almanyanin Neden Rahatsiz Oldugunu Simdi Anlayabildinizmi ? Seviyorum Seni Türkiyemmm

18
7
yanıtYanıtla
GEZGİN.:

Yanlış inşaat. Karadeniz de rüzgar daima kuzeyden eser. Dalgalar kıyıya paralel vurur. fırtınalı havalarda rahat iniş kalkış yapılamaz. Hava alanı doğu batı yönünde kıyıya paralel yapılacağına kuzey güney istikametinde denize dik yapılsa idi daha verimli olurdu.

3
21
yanıtYanıtla
ancaa eleştirin..:

evet arkadaşlar avanak tembel ve takdir etmesini bilemeyen sizler ancaa eleştirin. .

14
8
yanıtYanıtla
06 ankara:

ULAN KAC NUFUS VAR GIRESUN ORDUDA O KADAR PARA HARCANIYOR ALLAHTAN KOR KORK BE ADAM O KADAR AC SSUZUS INSANLAR YASARKEN BOLK KESEDEN HARCIYON ALLAHSIZ YOKSA KENDI HEMSERILERIN DIYEMI YAPIYON

8
14
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title