Haberler

Nafi Güral: Sorunlara Her Zaman Umut Penceresinden Bakın

Türkiye'nin önünde pek çok sorunu bulunduğunu belirten NG Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, "Pozitif düşünmek zorundayız."

Türkiye'nin önünde pek çok sorunu bulunduğunu belirten NG Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, "Pozitif düşünmek zorundayız. Negatif düşünceler bizi çaresizliğe iter. Sorunlara umut penceresinden bakmalıyız" dedi.

NG Şirketler Grubu'na bağlı Kütahya Porselen'in 'Corner Bayiler Toplantısı', Afyonkarahisar'daki Güral Afyon Otel'de yapıldı. Toplantıda konuşan Nafi Güral, Türkiye'nin sorunlarla karşı karşıya olduğunu, ancak umutla hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

'POZİTİF DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ'

Olumlu düşüncenin olumlu sonuçlar getireceğini kaydeden Güral, şunları kaydetti:

"Pozitif düşünmek zorundayız. Negatif düşünceler bizi çaresizliğe iter. Sorunlara umut penceresinden bakmalıyız. En zor durumlarda bile umutsuzluğa kapılmayacaksınız. Önümüzde Suriye, Mısır, Irak sorunu var. Seçimler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki süreç var. Bunların hepsini düşünüp de ortaya koyduğunuz zaman iki pencereden bakılıyor; umut penceresi ve umutsuzluk penceresi. Biliyoruz ki her olay olumlu gelişmeyebilir, olumsuz da gelişebilir. Biz şirket olarak umut penceresinden bakıyoruz."

MARKA OLMA İPUÇLARI

Marka olmak ve markanın kalıcı hale gelmesi konusunda da bayilere önerilerde bulunan Güral, şöyle dedi:

"Markayı bir ticari değer olarak görmeyin. Kendiniz ve aileniz de bir marka değerdir. Kendinizi marka oluşturmak konusunda değerli ve sorumlu hissetmek zorundasınız. Aile düzeni çok önemlidir. Ailede düzen varsa o daha fazlasıyla işinize yansır. İtibarınız ne kadar yüksek olursa, marka değeriniz o kadar yüksek olur. Kendinize güvenirseniz yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Ben yenerim, ben yaparım dediğiniz anda, her şeyi yapabilirsiniz. Başarmak için hayal etmek lazım. Hayallerinizin peşinden koşacaksınız. Ham hayali kastetmiyorum, yapabileceğiniz işlerin hayalini kurmanız lazım. Liderlik vasıflarınızın gelişmesi lazım. Lideri olmayan hiçbir yer başarıya ulaşamaz." - Afyonkarahisar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Kütahya Porselen Nafi Güral Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title