Haberler

Mustafa Koç'dan Yüksek Vergi Sitemi

Güncelleme:

Mustafa Koç ekonomi gazetecilerine Holding'in önümüzdeki yıl açılacağı dış pazarları ve şirketin hedeflerini anlattı. Koç'a göre Türkiye'deki vergiler çok yüksek.

Mustafa Koç ekonomi gazetecileri ile Hint Okyanusu'nun kıyısında yer alan Durban'da öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemekte ekonomi gaztecileri ile sohbet eden Koç Holdigin hedefleri ile ilgili projeleri anlattı. Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

"DAHA NE VERGİ VERECEĞİZ BİR GÖMLEK KALDI"

Sohbette Mustafa Koç'a "21. Yüzyılda Kapital" kitabının yazarı Thomas Pketty'nin, "Türkiye'de enflasyon eşitsizliği artırıyor. Servet vergisi alınmalı" tespiti hatırlattıldı. Koç'un buna yorumu ise esprili bir dille, "Daha ne vereceğiz. Bir gömleğimiz kaldı. Kayıtsız ekonomiyi kayıt altına aldıktan sonra bunu tekrar konuşmak lazım" şeklinde oldu.

"MEMLEKET İYİ KÖTÜ GİDİYOR!"

"Memlektin iyi kötü gittiğini" buna karşılık kutuplaşmayı hala çok mahsurlu gördüğünü belirten Mustafa Koç, "Baktığınız zaman yüzde 3.5, yüzde 4 büyüme öngörülüyor. Dünyaya baktığımızda, etrafımıza bakmayalım zaten bakılmayacak durumda; Avrupa'ya göre büyüme hakikaten gıpta edilecek seviyede. Bence artık biraz önümüze bakıp işlerimize odaklanıp hayatımızı idame ettirmemiz lazım diye düşünüyorum." dedi.

"İŞSİZLİK ÇELİŞKİSİ ENTERESAN"

Makro ekonomi cephesinde işsizlik rakamlarını da değerlendiren Mustafa Koç bu konuda mesleki eğitime dikkat çekti. "İşsizliğin yükselmesi sosyal açıdan da tehdit. Öbür taraftan formen bulamıyorsunuz fabrikalara. Enteresan bir çelişki" diye konuştu.

"İSTİKRARLI DÖNEME GİRİYORUZ"

Türkiye ekonomisindeki görünümle ilgili görüşlerini de paylaşan Koç, bu noktada 2015 seçimlerine gönderme yaptı ve "Bardağın dolu tarafına bakacak olursak; Bu kadar çalkantılı bir dönemden sonra ekonomide kesintiye uğramadık. Bu seçimden sonra Türkiye'de büyük ihtimalle 4 sene bir daha seçim olmayacak. O bakımdan daha istikrarlı bir döneme gireceğimize inanıyorum" dedi.

ÜLKER'İ TEBRİK ETTİ "SIRA BİZDE" DEDİ

Mustafa Koç Ülker'in İngiliz bisküvi devi United Biscuits'i almasını örnek gösterdi. "Ülker'in yaptığı muazzam bir iş. Bunu bir fon ile ortak alıp sonra devralmak… Açıkçası bu kadar dışarıyla ilintiliyiz. Her şeyi takip ediyoruz. Ama ben sonradan baktım. United Biscuits'in bu kadar yaygın olduğunu bilmiyordum. Ülker Grubu nokta atışı yapmış. Zaten Murat Bey'e mektup yazıp tebrik ettim." Mustafa Koç Ülker örneğini verdikten sonra kendilerinin de bu çapta büyük ve yeni bir işe gireceğinin işaretlerini verdi. "Kendi know how'ına sahip olduğumuz yabancı ortağımızın olmadığı veya yepyeni bir işe girmemiz lazım. Paradigmaları değiştirmek açısından bizim de bu tip girişimlere açık olmamız lazım bununla ilgili de çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

UZAKDOĞUYA HAMLE İŞARETİ

Mustafa Koç "Soru net: 2015'i sürprizi ne? Cevap da net: "Adı üstünde sürpriz. Şimdi söylersek sürpriz olmaz, büyüsü bozulur…" Koç, "Olmak istediğimiz yere; çıtayı yüksek yere koyuyoruz" diyor ve ekliyor: Uzakdoğu'nun müjdesini daha sonra vereceğiz. dedi

BANKADAN ÇOK MEMNUN

KOÇ Topluluğu'nun bankacılık alanındaki iştiraki Yapı Kredi'nin mali performansından son derece memnun olduklarını söyleyen Mustafa Koç, "Çok ciddi bir varlık bizim için. Marka, kredi kartları pazarı, çalışma sistemi, verimlilik, getiri ve piyasası değeri açısından çok iyi bir yerde. İtalyan ortağımız ile de fevkalade iyi gidiyoruz. İtalyanlar da Türkiye'nin ne kadar önemli bir Pazar olduğunun çok iyi farkındalar azami önem gösteriyorlar" dedi.

ŞAHENK'İ KUTLADI

Ferit Şahenk'in patronu olduğu Doğuş Grubu'nun iştiraki Garanti Bankası hisselerinin İspanyol ortağa satışı hakkında da yorumda bulunan Mustafa Koç, "Bana göre hisse satışını tam zamanında yaptılar. Kendilerini candan kutluyorum. Adım adım, gayet iyi planlanmış bir süreçti. Bence de çok iyi şekilde finalize ettiler" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye Durban Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Haberler

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı? ÖSYM YKS 2024 sınav giriş belgeleri erişime açıldı! YKS YER SORGULAMA EKRANI İnci Taneleri CANLI izle! 23 Mayıs Nisan İnci Taneleri 16. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! #128250 Heimlich manevrası nedir? Heimlich manevrası nasıl uygulanır? Buz Yolu filmi oyuncuları kim? Buz Yolu filmi konusu, oyuncuları! Buz Yolu ne zaman nerede çekildi? #128250 Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Meteoroloji'den uyarı! Hangi bölgelerde yağış bekleniyor? Hava nasıl olacak? 24 Mayıs Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Mayıs burç yorumları nedir?
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500

Yorumlar (24)

ali:

devletin aldığı vergi vergilikten çıktı haraç oldu. hangi ülkede bukadar vergi var. 13 binliralık fabrika çıkışı araba vergilerler 45 bin lira oluyor.

17
5
yanıtYanıtla
.:

GEZİ KEPAZELİĞİNDE YAKIP YIKAN VANDALLARA ARKA ÇIKARAK MİLLİ SERVETİN YOKEDİLMESİNE, MİLYARLARCA DOLAR ZARARA YOLAÇTINIZ, ŞİMDİ KALKMIŞ VERGİ BİK BİK EDİYORSUNUZ! YILLARCA BU MEMLEKETTE DEVLET SİZE TEKEL OLUŞTURDU VE AYIPLI, DANDİK MALLARINIZI ALMAK ZORUNDA KALDIK, BU SAYEDE ZENGİNLEŞTİNİZ! SİZİN GİBİLER HER TÜRLÜ LÜKSÜNÜ, MUTFAĞINDAKİ PEÇETEDEN DETERJANA KADAR ŞİRKETE YAZIYOR ZATEN! EVİNİZİN PERDESİNDEN ÇARŞAFINA, ULTRA LÜKS ARABALARINIZA VARINCAYA KADAR ŞİRKETE FATURA EDİP PEK ÇOK VERGİDEN YIRTIYORSUNUZ! BU DEVLET ONLARCA YIL BOYUNCA İTHALATI YASAKLAYIP SİZİ TEKELLEŞTİRMESEYDİ BUGÜNLERE GELMENİZ MÜMKÜN DEĞİLD!!!

7
8
yanıtYanıtla
vergi vergi vergi ....:

adam haklı bu devirde iş kurup yönetmek çok zor vergide dünya birincisi olmaya adayız eeee saray yaptırmak kolay deyil daha ilave odalarda eklenecekmiş saray otele

9
4
yanıtYanıtla
hahamobilWeb@haberler.com:

Eeee Şimdiye kadar milleti soydunuz devlet vergi alınca zorunuza gidiyor eskiden devleti istediğiniz gibi yönetiyordunuz milleti sömüre sömüre zengin oldunuz o verdiğiniz vergiler milletin parası sizingibilerin daha fazla vergi vermesi gerek

11
1
yanıtYanıtla
SygnMobil-IOS:

Helal olsun size binlerce insan ekmek yiyor sayenizde vardan zarar gelmez ne gelirse yoktan gelir başarılarınız daim olsun

5
7
yanıtYanıtla
.:

GEZİ KEPAZELİĞİNDEKİ VANDALLIKLARA ARKA ÇIKARAK MİLYARLARCA DOLAR ZARARA YOLAÇAN ADAM MI SÖYLÜYOR BUNU?! O ZARARLAR NASIL KARŞILANACAK SANDIN BEYZADEM?!!

7
3
yanıtYanıtla
Serdar:

Allah gözünü doyursun. . .

9
1
yanıtYanıtla
FatsalıMobil-IOS:

Bence haklı yüzde bir iki karlarlarla dönen işlerde sadece kdv nin bile 18 olması bence haksızlık devlet alamadığı vergiyide alabildiğinden tahsil ediyor mesela 1000 tl nin altında olan asgari ücrete karşılık utanmadan alınan 18.000 tl lik milletvekili maaşı gibi.

5
4
yanıtYanıtla
muratkara:

kamyonlar dolusu paran vereceksin tabiki vergini

6
2
yanıtYanıtla
yorumcumobilWeb@haberler.com:

Vergi vermek Zor Vermemiş ler ki bu zamana kadar..... Çal,çal.......

5
3
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title