Haberler

Murdoch, Wall Street'te 'Fazla Siyaset' İstedi

Ünlü Amerikan Ekonomi Gazetesi The Wall Street Journal'ın (Wsj) Bağlı Olduğu Şirket Olan Dow Jones&company'yi Satın Almak İçin 5 Milyar Dolarlık Teklifte Bulunan Rupert Murdoch, Bir Okur Gibi Görüşlerini Açıkladı.

Ünlü Amerikan ekonomi gazetesi The Wall Street Journal’ın (WSJ) bağlı olduğu şirket olan Dow Jones&Company’yi satın almak için 5 milyar dolarlık teklifte bulunan Rupert Murdoch, bir okur gibi görüşlerini açıkladı.

Şirketi alabilmek için 92 için 92 yıldır Dow Jones’u kontrol eden ve bütün teklifleri reddeden Bancroft Ailesi’nin yanı sıra Wall Street’in haber merkezini de kazanması gerektiği vurgulanan Murdoch, buna karşın gazetedeki bazı haberleri çok uzun bulduğunu ve nadiren birini sonuna kadar okuduğunu söyledi. The Wall Street Journal’e (WSJ) ilişkin görüşlerini New York Times’a verdiği röportajda dile getiren Murdoch, gazetenin editoryal sayfalarını sevmekle beraber, haber sayfalarında daha fazla politika görmek istediğini belirtti.

MAGAZİNE DEVAM: New York Times’da yer alan röpartajda, gazetenin hafta sonu versiyonuna düşkün olmamakla beraber Murdoch, The New York Times Sunday Magazine’le rekabet etmek için buna devam edilebileceğini, takip bölümünün daha parlak haftasonu dergisine dönüştürülebileceğini dile getirdi. Teknoloji meraklısı olmamasına karşın gazetedeki teknoloji köşe yazarı Walter Mossberg’i düzenli olarak okuduğunu söylemekle birlikte "Ama onu tam olarak anladığımı söyleyemem" diyen Murdoch, röportajda satınalma olması durumunda gazeteciliğe ve çalışanlara karışmayacağını da vurguladı. Uzun süre The Wall Street Journal’ı gözlemledğini, yıllarca flörtten sonra şirkete teklif yapmaya karar verdiğini aktaran Murdoch, maliyetlerin azaltılması konusunda bir şey demezken, ancak gazetenin herkes için bir tatil kampı olmayacağını da söyledi.

HABER MERKEZİ İSTEMİYOR: Murdoch, Bancroft Ailesi’nin ilgisini çekebilmek için hisse başına 60 dolar ve yüzde 67 prim teklif ederken, kendi yönetim kurulu üyeleri bile, bu miktarın çok yüksek olduğu nu bildiriyor. Yapılan yorumlara göre, Rupert Murdoch’un, gazeteyi satınalmak için sadece Bancroft Ailesi’ni değil, WSJ’nin haber merkezini de kazanması gerekiyor. Ancak haber merkezinin çoğu teklife olumlu bakmıyor. Gazete Sendikası’nın temsilcisi ve muhabir Jesse Drucker, meslektaşlarına Bancroft Ailesi’nin üç üyesi Leslie Hill, Christopher Bancroft ve Elisabeth Steele’e kısa bir mektup yazmaları için çağrıda bulunarak, şu çağrıyı yaptı: "Buna katılma konusunda sizi teşvik ediyorum. Bancroft Ailesi News Corp’un teklifini kabul etme konusunda müthiş bir baskı altında. Bu baskı, Murdoch’un teklifini artırması sonrasında daha büyüyecek."

Toplantı çağrısına henüz yanıt alamadı

MURDOCH, Bancroft Ailesi’nin yüzde 64 oy hakkına sahip olduğunu, bunun yüzde 52’sinin Murdoch’un teklifine karşı olduğunu anlattı. Bancroft Ailesi’nin iki oğlu James ve Lachlan, kızı Elisabeth ve kendisinin de olduğu bir toplantıya ailenin henüz cevap vermediğini aktardı. Murdoch, aileye gazete için ayrı bir yönetim kurulu kurma ve editoryal özgürlüğünü kesinleştirme teklifinde bulunabileceğini de kaydetti. Murdoch, The Sunday Times ve The Times’da da aynısını yaptığını iddia etti. Ancak çoğu insan The Times’ın onun sahipliğinde daha popülist ve düşük nitelikli hale geldiğini düşünüyor. Fakat Murdoch, bunu kesinlikle kabul etmiyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Ayhan Bora Kaplan'ın işkencesine uğradığını iddia eden Erkan Doğan: Ali Yerlikaya'ya güvendim, o yüzden buradayım

Ayhan Bora Kaplan'ın işkencesine uğradığını iddia eden Erkan Doğan: Ali Yerlikaya'ya güvendim, o yüzden buradayım

Özel: 31 Mart gecesi siz bütün Türkiye'ye sevinirken ben Samsun ve Gaziantep'e kahroluyordum

Özel: 31 Mart gecesi siz bütün Türkiye'ye sevinirken ben Samsun ve Gaziantep'e kahroluyordum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title