Haberler

Ödenemeyen Kredi Kartı Borçları 5.6 Milyon Liraya Ulaşıp Rekor Kırdı

Güncelleme:

Yılın ilk 3 ayında kart borcunu ödeyemeyenlerin sayısı 2.1 milyona çıkarken, ödenmeyen borç tutarı 5.6 milyar lirayla rekor seviyeye ulaştı.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi tarafından hazırlanan 'Bireysel Kredi Kartları' raporuna göre Mart sonu itibarıyla 2.1 milyon kişi kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takibe düştü. Ödenmeyen borç tutarı ise 5.6 milyar lira ile tüm zamanların rekorunu kırdı.

"İŞİNİ KAYBEDENLER HER AY ARTIYOR"

Tüketiciler Birliği Federasyonu Başkanı Bülent Deniz, "Ekonomideki durgunluk sürdükçe her ay yeni rekorlarla karşılaşabiliriz" dedi ve ekledi: "İşçi, memur ve emekliler iki yıldır doğru düzgün zam almadı. Buna karşın enflasyon sürekli artı. Çalışan ve emeklilerin alım gücü hızla eridi. Diğer yandan Türkiye İş Kurumu verilerine göre işini kaybedenlerin sayısı her ay artıyor. Tablo böyle olunca insanlar da borçlarını ödemekte zorlanıyor."

TÜKETİCİ AYAĞINI YORGANINA GÖRE UZATMALI

Tüketiciler Birliği Federasyonu Başkanı Bülent Deniz: Son 1 yıldır borcunu ödeyemeyen tüketici sayısı hızla arttı. Ödenmeyen borç tutarı 3 ay içinde 500 milyon lira artış kaydetti. Bu kötü tablonun en önemli nedeni ise ekonomide yaşanan durgunluk. Artık, şunu açıkça ifade etmek gerekiyor; ekonomide deniz bitti. Bu yüzden tüketicilerin ayağını yorganına göre uzatması gerekiyor. Aksi halde önümüzdeki ay kendileri de 'kara listeye' alınabilir. (Kaynak:Vatan)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye Bankalar Birliği Bülent Deniz Memur Alışveriş Yaşam Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (113)

xxxmobilWeb@haberler.com:

arkadaşlar hükümet doğuda çalışmayan kişiye 2500 lira yattığı yerden para veriyor işsizlik olmasın mı

3
59
yanıtYanıtla
DrMobil-IOS:

Herkesin borcu var... Yazık ama.. AKP %50'in üstündedir. CHP %20-25' MHP %15-20 ve sonunda HDP %10'un altında.. Göreceksiniz;)

3
48
yanıtYanıtla
lokman:

SEN KREDİ KARTINI KULLANMASINI BECERE ME HARCA YE İÇ GEZ VAY AK PARTI DE GÜYA BURADA SİYASET YAPMAYA ÇALIŞIYONUZ HE YEMEZLER İNADINA AK PARTİ

20
29
yanıtYanıtla
HAKUNA MATATA:

HAYALDİ GERÇEK OLDU . . . BU MİLLET HERŞEYE LAYIK BETER OLSUNLAR

29
10
yanıtYanıtla
KöylüMobil-IOS:

Yasanacak bir türkiye için oylar CHP ye

20
17
yanıtYanıtla
AAAmobilWeb@haberler.com:

KRİZ VAAAAAARR....... HIRSIZI ZATEN BİLİYONUZ.......

32
4
yanıtYanıtla
Usta Mobil-IOS:

Manyak Rıfat denen yorumcu kendini manyak diye teyit ediyorsun acayıpsin senden başka bir şey beklemek abesle ışdıkaldir sen hesapsız harcadınsa başkası ne yapsın AK parti yola devam sen çatla

1
35
yanıtYanıtla
efekentliMobil-IOS:

yaşasın akp

15
17
yanıtYanıtla
PınarMobil-IOS:

Perişan olun iyi olur gırtlağa kadar borçlu herkes

24
8
yanıtYanıtla
ABIZER:

yarar yarar o ak koyunlara yarar daha beter olun

20
11
yanıtYanıtla
Tüm 113 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title