Haberler

    Kentsel Dönüşümde Yatırımcılar Nasıl Bir Yol İzlemeli?

    Yöryapı Kentsel Dönüşüm Müdürü Sedat Yıldız, kentsel dönüşüm süreçlerinde yatırımcıların baştan sona tutumunu ve izledikleri yolu Wise TV aracılığıyla anlattı.

    Kentsel Dönüşüm Müdürü Sedat Yıldız, kentsel dönüşüm süreçlerinde yatırımcıların baştan sona tutumunu ve izledikleri yolu Wise TV aracılığıyla anlattı.

    Kentsel dönüşüm süreçlerinde yatırımcıların baştan sona tutumunu ve izledikleri yolu anlatan Yıldız, "Kentsel dönüşümde yatırımcılar öncelikle yatırım yapacakları binanın fizibilite raporunu çıkarmalılar. Çıkan fizibilite raporunda bina yatırım yapılmaya müsaitse ortak kara ile projelendirme aşamasına geçilir. Projelendirme safhasında bina malikleriyle yatırımcı bir araya gelir. Bina içinde muhalif bir grup yok ise ve bina kendi içerisinde de yapının bir an evvel kentsel dönüşüm projesine girerek yenilenmesini istiyorsa bir iyi niyet mektubu niyetinde ön protokol aşamasına geçilir ve konu resmileştirilmiş olur. Fakat yatırımcı noterden evvel binanın riskli yapı olup olmadığını araştırması gerekir. Akabinde taşınma ücretleri ödenir ve kira ödemeleri yapılır. Mimar ile proje maliklere anlatılmalıdır. Bina yıkım ruhsatı alınır ve 2 ay sürecinde bina yıkılır. Yıkımdan 4 ay sonra ise yapım ruhsatı alınır. Toplam inşaat ile ilgili süre 12 aydır" dedi.

    Facebook : https: //www.facebook.com/yoryapi

    Twitter : https: //twitter.com/yoryapi

    Instagram: https: //www.instagram.com/yoryapi/

    Pinterest: https: //tr.pinterest.com/taximpro/y%C3%B6r-group/

    LinkedIn: https: //www.linkedin.com/company/y%C3%B6r-yap%C4%B1

    Kaynak: Wise.tv / Ekonomi

    Sedat Yıldız Facebook Twitter Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title