Haberler

Kayra, Şarap Pazarının En Fazla Büyüyen Markası Oldu

Mey İçki Şarap Kategorisi Bölüm Müdürü Gözdem Gürbüzatik, Kayra'nın ciroda yüzde 31 gibi bir oranla şarap pazarının en fazla büyüyen markası olduğunu bildirdi

Mey İçki Şarap Kategorisi Bölüm Müdürü Gözdem Gürbüzatik, Türkiye'de 60 milyon litrelik ve 50'den fazla yerli ve yabancı şarap markasının olduğu şarap pazarında Kayra'nın, ilk üç oyuncudan biri konumuna geldiği ve ciroda yüzde 31 gibi bir oranla şarap pazarının en fazla büyüyen markası olduğunu bildirdi.

Kayra'nın, şarap sektöründeki 6. yılını kutlamak için düzenlenen basın toplantısında konuşan Gürbüzatik, Mey İçki'nin şarap kategorisi olarak 2005 yılında kurulan Kayra'nın, Anadolu'nun en iyi şarabını üretme vizyonu ile yola çıktığını belirterek, "En baştan beri, Anadolu'nun soylu üzümlerinin hakkını vermeyi, Türkiye'deki bağların gerçek potansiyelini ortaya çıkartarak, ülkedeki şarap üreticiliğinin standartlarını yukarılara çekmeyi hedefledik" dedi.

-ŞARAP PAZARI GEÇEN YIL, YÜZDE 4 BÜYÜDÜ-

Gürbüzatik, 2010 yılında kapalı içki kanalında pazar yüzde 4 büyürken, satış hacminde yüzde 21 oranla büyüyen Kayra'nın, pazarın büyümesine en fazla katkıyı sağlayan marka olduğunu ve bu kanalda pazar liderliğini sürdürdüğünü belirtti. Türkiye'de 60 milyon litrelik ve 50'den fazla yerli ve yabancı şarap markası olduğunu belirten Gürbüzatik, şarap pazarının en büyük ilk üç oyuncusundan biri konumuna gelen Kayra'nın, ciro olarak da yüzde 31 gibi bir oranla şarap pazarının en fazla büyüyen markası olduğunu bildirdi.

-DİAGEO İLE ANLAŞMA KAYRA İÇİN DE FIRSATLAR GETİRECEK-

Kayra'nın, altı yıl önce dört marka ile yola çıktığını belirten Gürbüzatik, bugün uzman, deneyimli ve yenilikleri arayan ekibiyle, 5, 5 milyon litre üretimi, 11 marka, 80'in üzerinde ve genişleyen ürün yelpazesiyle, Almanya, İngiltere ve Fransa başta olmak üzere Avrupa ve Amerika'ya artan ihracatıyla ve yurt dışında kazandığı ödüllerle, 5 yıl içinde Türkiye'nin lider şarap kuruluşu olmak hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

Gürbüzatik, Şarköy, Elazığ'da şarap üretim tesisleri bulunduğunu, yaklaşık 10 milyon litre üretim kapasitesine sahip olduklarını söyledi. Kayra olarak, şarabın hak ettiği yere gelmesi için hız kesmeden çalışmalarına devam edeceklerini, ayrıca Mey İçki ile Diageo arasında imzalanan satış anlaşmasının Kayra için de büyük fırsatlar getireceğine inandığını dile getiren Gürbüzatik, ortaya çıkacak sinerjinin şaraplarına, yeni satış kanalları ve yepyeni coğrafyalarda yeni kapılar açacağına inandıklarını dile getirdi.

ÖTV zammına ilişkin olarak Gürbüzatik, pazarın şu anda istikrarlı gittiğini, büyük oranlarda değişim olmadığını söyledi. Kayra'nın, ciroda yüzde 31 oranla, şarap pazarının en fazla büyüyen markası olduğunu belirten Gürbüzatik, 2011 yılı için pazarın üzerinde büyüme hedeflediklerini belirtti. - İstanbul

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title