Haberler

Karabük'ün İhracatını Çelik Sektörü Taşıyor

Yılın ilk 8 ayında 131 milyon 7 bin dolar ihracatının yapıldığı Karabük'te ihracatın büyük bir kısmını çelik sektörü taşıyor KTSO Başkanı Namal: "İhracatımızın neredeyse tamamını oluşturan çelik sektöründeki üretim her geçen yıl artacak"

Yılın 8 ayında 131 milyon 7 bin dolar ihracatının yapıldığı Karabük'te ihracatın büyük bir kısmını çelik sektörü taşıyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)  verilerine göre, kentten 2011 yılında yapılan 197 milyon 199 bin dolarlık ihracatın 187 milyon 675 bin dolarını, 2012 yılında ise 180  milyon 728 bin dolarlık ihracatın 161 milyon 290 bin dolarını çelik sektörü karşıladı.

Bu yılın ilk 8 ayında ise 131 milyon 7 bin dolarlık ihracat yapılan Karabük'te çelik sektöründen 119 milyon 337 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

Geçen yılın ilk 8 ayına göre 2 milyon 678 bin dolarlık artışın yaşandığı çelik sektörünü, makine ve aksamları ile hazır giyim ve konfeksiyon sektörü izliyor.

"Üretim her geçen yıl artacak"

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO)  Başkanı Sedat Namal, Türkiye'nin ilk ağır sanayisi olan ve "fabrikalar kuran fabrika" unvanıyla anılan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) ve onun ürünlerini işleyen haddehaneler sayesinde kentin ekonomisinin iyi olduğunu söyledi.

KARDEMİR'in 3 milyon ton üretim hedefine yaklaştığını anlatan Namal, "Fabrika, özellikle son yıllarda yaptığı yatırımlarla üretimini hızla arttırdı. Şimdi 5 numaralı yüksek fırının devreye alınması ile 3 milyon ton üretim hedefine ulaşacak. İhracatımızın neredeyse tamamını oluşturan çelik sektöründeki üretim her geçen yıl artacak. İlimizden en çok Fas, Yemen ve İran'a çelik gönderiliyor" diye konuştu.

Namal, çelik ihracatını makine ve aksamları ile hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün izlediğini, bu sektörlerde de gelişme sağlamak için proje ürettiklerini kaydetti. - Karabük

Kaynak: AA / Ekonomi

Sedat Namal Türkiye Karabük Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title