Haberler

John Malkovich, Kalitesine Vurulduğu Türklere Markasını Teslim Edecek

Oscar ve Emmy Sahibi Dünyaca Ünlü Oyuncu John Malkovich Tasarımını Kendisinin Yapacağı Moda Markası İçin Damat, Tween, Adv, D's Markalarının Sahibi Orka Grup, Sarar ve Ramsey'le Görüştü. İstanbul Film Festivali'nde Kendi Tasarladığı Kıyafetlerle Dikkat Çeken Malkovich, Türkiye 'Nin Tekstil Sektöründe Çok Önemli Bir Yerde Olduğunu Belirtti.

Oscar ve Emmy sahibi dünyaca ünlü oyuncu John Malkovich tasarımını kendisinin yapacağı moda markası için Damat, Tween, ADV, D’S markalarının sahibi Orka Grup, Sarar ve Ramsey’le görüştü. İstanbul Film Festivali’nde kendi tasarladığı kıyafetlerle dikkat çeken Malkovich, Türkiye ’nin tekstil sektöründe çok önemli bir yerde olduğunu belirtti.

70’ten fazla filmde oynayan, Emmy Ödüllü ve iki Oscar’lı dünyaca ünlü oyuncu John Malkovich İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nın onur konuğu olarak katıldığı İstanbul Film Festivali’nin ardından tasarımını kendisinin yapacağı moda markası için Damat, Tween, ADV, D’S markalarının sahibi Orka Grup, Sarar ve Ramsey ile görüştü. Sinemada oyuncu, yönetmen ve yapımcı olarak hatırı sayılır yeri olan Malkovich, dördüncü meslek olarak moda tasarımcılığı yapacağını açıklamıştı. Malkovich, İstanbul seyahati sırasında kendi tasarladığı kıyafetleriyle objektiflere poz vermişti.

Eski partneri önerdi

Hürriyet’in sonularını yanıtlayan John Malkovich, modaya yönelmesini şu sözlerle açıkladı: "Modaya girme sebebim eski partnerimdir. Bana modaya girmemi önerdi ve bu alanda yaratıcı olabileceğimi söyledi. Ve iyi koleksiyonlar hazırlayabileceğimi belirterek cesaretlendirdi." Japonya ve İtalya’da önemli üretici markalarla çalışan Malkovich, Türkiye’nin tekstil sektöründe çok önemli bir yerde olduğunu belirtti.

İşim nedeniyle şanslıyım

Yaptığı bütün işler konusunda çok şanslı olduğunu vurgulayan Malkovich, "İçinde yer aldığım bütün işler hem kendini tanımlama formlarına sahipler, hem de bunlar birer business (iş)" dedi. Kendi adını taşıyan markasının nasıl bir kitleyi hedefleyeceğinden çok emin olmayan Malkovich, henüz niş bir alana mı hitap edeceğini yoksa daha geniş kitlelere ulaşan bir marka mı yaratacağını bilmediğini söyledi.

Türk kalitesi güzel

Görüştüğü ve mağazalarını ziyaret ettiği 3 Türk markadan da etkilendiğini belirten Malkovich, "Kaliteyi çok beğendim. Çok iyi işler olduğunu ve elişçiliğinin mükemmel seviyede bulunduğunu belirtmeliyim. Tasarımlar son derece şık" diye konuştu. İstanbul’a bir daha gelmesi halinde daha uzun kalmak ve şehri keşfetmek istediğini anlatan ünlü aktör, İstanbul’u ’olağanüstü bir şehir’ olarak nitelendirdi. John Malkovich, dDf’nin yeni merkezi Eski Şapka Fabrikası’nda gerçekleşen bir dizi toplantıda önemli isimlerle de bir araya geldi. Esra Ekmekçi’nin ev sahipliğini yaptığı buluşmada Malkovich, Ramsey ve Gümen Grup Genel Müdürü Saadettin Üçeyler, Damat-Tween-ADV markalarının sahibi Orka Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Arar, Sarar Yönetim Kurulu Üyesi Emre Sarar ve Mehmet Yılmaz ile ayrı ayrı görüştü ve üretim olanakları hakkında bilgi aldı.

Ne ekonomi bilirim ne de ekonomik kriz

EKONOMİK krizle ilgili görüşlerini sorduğumuz John Malkovich, "Ekonomik durumla ilgili bir yorumum yok. Ekonomiyle ilgili sıfır bilgiye sahibim. Krizle ilgili hiçbir fikrim yok" demekle yetindi.

Amatör sayılır tasarımları realize edebilmek önemli

ORKA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Malkovich’in biraz amatör olarak tasarımla ilgilendiğini, gerçeğe dönüştürülebilir, realize edilebilir koleksiyonlar hazırlamak konusunda destek verebileceklerini söyledi. Orakçıoğlu, "Malkovich gördüğü ürün ve koleksiyonlarımızı beğendiğini belirtti. Tabii ki kendisi profesyonel değil. Ama anlaşırsak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Tasarımcı gözüyle bizi de beğendi

SARAR Yönetim Kurulu Üyesi Emre Sarar, görüşmenin çok sıcak ve olumlu geçtiğini belirterek "Malkovich’in bu ziyaretinden büyük mutluluk duyduk" dedi. Sarar, Malkovich’in tasarımcı gözüyle bakarak Sarar koleksiyonlarının kalitesinden ve şıklığından etkilendiğini dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title