Haberler

İş Adamı Mehmet Emin Karamehmet'e 7 Yıl 1 Ay 16 Gün Hapis Cezası

Güncelleme:

Türkcell, Digitürk ve Yapı Kredi'ni eski sahibi iş adamı Mehmet Emin Karamehmet yargılandığı davada, 7 yıl 1 ay 16 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Pamukbank'ın eski ortağı ve yönetim kurulu başkanı Mehmet Emin Karamehmet, 417 milyon 435 bin 580 TL'yi zimmetine geçirdiği ve "Adiyen zimmet" suçunu işlediği gerekçesi ile 7 yıl 1 ay 16 gün hapis cezasına çarptırıldı.

YARGITAY SON NOKTAYI KOYACAK

Davanın görüldüğü İstanbul 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi, zararın ödendiğini belirterek Karamehmet hakkındaki yurtdışına çıkış yasağını kaldırdı. Davanın sanıkları arasında yer alan iş adamı Dinç Bilgin'in dosyası ise ayrılarak, Bilgin'in sanıkları arasında yer aldığı Etibank davası ile birleştirildi. Karamehmet'in cezası Yargıtay sürecinden sonra belli kesinleşecek.

KARAMEHMET'İN CEZA ALMASININ SEBEBİ

Karada, Karamehmet'in 417 milyon 435 bin 580 TL'yi yönetim ve denetiminde bulunan bankaya ait parayı banka hakim ortağı ve yönetim kurulu başkanı olarak doğrudan kendisine veya Çukurova Grubu şirketlerine kredi veriliyormuş gibi gösterip usulsüz işlemlerle ve karşılıklı kredi ilişkisi varmış gibi 'back to back' kredi verip aldığı belirtildi. Kararda, kendisine ve bankanın hissedarı olan Çukurova Grubu şirketlerine menfaatler temin ederek zimmete geçirdiği ve "Adiyen zimmet" suçunu işlediği ifade edildi. Eylemlerinin sayısı, suç kastının yoğunluğu, zarar miktarının büyüklüğü, suçun işleniş şekli, sanığın konumu ve birden çok eylemlerle zincirleme biçimde işlenmesin dikkate alan mahkeme heyeti, Karamehmet'i önce 12 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Banka zararının tamamının hükümden önce TMSF'ye ödenmesi ve sanığın mahkemeye karşı tutum ve davranışlarını dikkate alınarak ceza 7 yıl 1 ay 16 gün hapis cezasına indirildi. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Mehmet Emin Karamehmet Dinç Bilgin İstanbul Yargıtay Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

HADİ BAKALIMMobil-IOS:

Tayıbte 30milyon euro götürdü ona ne ceza verdiniz türk yargıçları

12
3
yanıtYanıtla
kk:

adam gibi patrondur kendisi. . .

14
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

KARAMEHMET HERKESTEN FAZLA ADAMDIR BU ÜLKE DE AĞIR GELİR TABİ. . .

11
0
yanıtYanıtla
COLARADO:

bu adamı harcayamassınız çok ender bir insandır kendileri boşuna debelenmeyin

10
0
yanıtYanıtla
Öner Demırkıran Mobil-IOS:

Bir tezgah adamın malına el koyun yandaşlara peşkeş çekilsin yalakalar sırada bekliyor

10
0
yanıtYanıtla
vatan sevdalısı:

Türkiye Cumhuriyeti kurulurken Mustafa Kemal Atatürke gelip devletin hazinesini oluşturan ve her zamanda devletinin yanında yer alan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bekasını her şeyin üzerinde tutan çok müstesna bir ailedir. Kara Mehmet ailesi lütfen bu kadar devletine sadakatla bağlı olan vatan aşığı aileleri küstürmeyin

8
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

BETER OLSUN İNŞ

0
6
yanıtYanıtla
akp.nin erzurumdaki besili ak tosunu:

yavvv bu adam turkcell. in sahıbı dağıl mı. . nıya ceza veriyonuz adam türkiye ya para kazandırıyor yaavv. .

2
3
yanıtYanıtla
iblis:

bu ulkenin cumurbaskanin görmeyen adlet is adamini göruyör esitlik herkese ugulansa kac politikaci kalacak

3
0
yanıtYanıtla
Cimcik:

Onun hapis cezasını Yargıtay da onaylayacak hakim bu ülkenin en delikanlı hakimidir. . Hiç bir itirazı kabul etmem. .

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title