Haberler

İngiltere, Çalık Yedaş Arasında 'Bilgi Köprüsü'

Çalık YEDAŞ, General Elektrik şirketi ile başlatmış olduğu SCADA/DMS Projesi'nin eğitimlerini 'İngiltere ve Samsun'da eş zamanlı olarak başlattı.

Çalık YEDAŞ, General Elektrik şirketi ile başlatmış olduğu SCADA/DMS Projesi'nin eğitimlerini 'İngiltere ve Samsun'da eş zamanlı olarak başlattı. İngiltere'den Samsun'a bilgi köprüsü kuran Çalık YEDAŞ, 'akıllı elektrik' dönemini hayata geçiriyor.

Samsun, Ordu, Amasya, Çorum ve Sinop'un elektrik dağıtım işini üstlenen Çalık YEDAŞ, şebekeyi uzaktan izleyip, arızalara uzaktan müdahale etmek üzere SCADA/DMS

(Data İzleme, Kaydetme ve Şebeke Yönetimi) Projesi'nin, yurt dışı ve yurt içi eğitim çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. 'Eş zamanlı olarak' İngiltere ve Samsun'da eğitim startı veren Çalık YEDAŞ, sistemin kontrol mühendislerini İngiltere Livingston'a gönderdi.

SCADA/DMS ve enerji üretimi teknolojilerinde dünyanın en önde gelen firması olan ve General ElectricDigitalEnergy Grubu tarafından kurulacak sistemin eğitimi de Çalık YEDAŞ teknik ekibine yine GE uzman personelleri tarafından veriliyor. 2013 yılı sonunda faaliyete geçecek sistem ile ilgili İngiltere'de eğitim alan Çalık YEDAŞ uzman teknik personeli, eş zamanlı olarak, alınan eğitimi genel müdürlük sistem teknik ekibiyle de paylaşıyor. İngiltere'de 2 hafta sürecek olan eğitimler sonrası kontrol mühendisleri, saha testlerine başlanacak olan SCADA sisteminde fiili olarak çalışarak, pratik uygulamalarını da geliştirecek. Eğitimler, 5 ildeki işletme sorumluları ve sistem operatörlerine de veriliyor. Eğitimlerde hedeflenen sonuç ise 2013 yılı sonunda şebekeyi yeni ve gelişmiş bir teknoloji olan SCADA/DMS ile uzaktan yönetebilme kapasitesinin kazanılması.

SEKTÖRÜN LİDERİ OLURKEN'ÖRNEK MODELİ' OLUŞACAK

Samsun'daki eğitim çalışmalarında sistemin önemini anlatan Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, en son teknolojinin kullanıldığı bu projenin şirketlerini emsal şirketlerden bir kaç adım öne geçireceğini ve 'toplam kalite açısından da katma değer oluşturacağını belirterek, "Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, vizyonuna uygun şekilde teknolojik yatırımlara daima önem ve öncelik vermiştir. Çalık YEDAŞ, bu isteklerini ve taleplerini başarılı işler yaparak, en ön sıraya çekmeyi başardı. Avrupa'yı hedefleyen, Kosova ile bunun ilk adımını atan ve Türkiye'nin yüzde 20'lik bir kısmının elektrik dağıtımını hedefleyen bir vizyona sahibiz. SCADA ve devam edecek diğer teknolojik projeler, ÇALIK YEDAŞ'ı en üst seviyedeki vizyonun yansımalarıyla sektörün lideri haline getirecektir. Çalık-Limak Ortaklığı'na devir gerçekleşmiş olan Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi ve 2013 yılında satın almayı hedeflediğimiz yeni dağıtım şirketleri için de, bu sistem üst seviyede bir model olacaktır. Çalık YEDAŞ'ın başarılı teknolojik projeleri ile kazandığı bu konumun bu projelerde görev yapan personelin deneyim, uzmanlık ve kariyerine de uluslararası bir değer katacaktır. Her türlü desteğimiz vardır.

GE ile işbirliği yaparak eğitimleri başlatarak, 7 milyon dolara enerji izleme üssü kuracak olan Çalık YEDAŞ, SCADA/DMS sistemiyle sektörde 'teknolojinin son noktasına' ulaşacak. Çevre dostu enerji üssü 'Yeşil Bina'da konuşlandırılacak. 2013 yılında SCADA sistemi üzerinde kaydedilecek ve izlenebilecek bilgiler, DMS (Dağıtım sistem Yönetimi) sistemiyle de 'uzaktan müdahale edilebilirlik' hale gelecek. Projenin maddi bedeli ise 7 milyon dolar. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ahmet Çalık Samsun Yedaş Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title