Haberler

Ibm Çözümler Zirvesi

IBM Türk Ankara Bölge Müdürü Buçukoğlu: "Zirve ile bilişim teknolojisi liderlerinin cesur inovasyonları gerçekleştirmesine, yeni pazarlara ulaşmasına ve karlılığı artırmasına yardımcı olmayı hedefliyoruz"

IBM Türk Ankara Bölge Müdürü Onur Buçukoğlu, "IBM Çözümler Zirvesi" ile bilişim teknolojisi liderlerinin cesur inovasyonları gerçekleştirmesine, yeni pazarlara ulaşmasına ve karlılığı artırmasına yardımcı olmayı hedeflediklerini belirtti.

Buçukoğlu, JW Marriot Hotel'de düzenlenen "IBM Çözümler Zirvesi" etkinliğinde yaptığı açılış konuşmasında IBM'in dünya ve Türkiye'deki çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

IBM'in 1911'de kurulduğunu ve Türkiye'deki faaliyetlerine 1938'de başladığını anlatan Buçukoğlu, "1920'lerde şirketlerin ortalama yaşı 67 idi şimdi ise 15 yıl. 1955'te Fortune 500 listesindeki şirketlerin şu an sadece yüzde 13'ü listede yer alıyor. IBM bunlardan bir tanesi. IBM'in hayattta kalma sırrı, konfor alanından dışarıya çıkmasıdır" diye konuştu.

Buçukoğlu, IBM'in 22 senedir dünyada aralıksız en fazla patent üreten şirket olduğunu belirterek, 12 araştırma labaratuvarına sahip olduklarını ve yıllık 6 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımı yaptıklarını ifade etti.

Müşteriyi anlama odaklı çalıştıklarını dile getiren Buçukoğlu, sosyal teknolojiler çerçevesinde üniversiteler ve yazılımcılarla iş birliği içinde olduklarını söyledi.

IBM Çözümler Zirvesi ile bilişim teknolojisi liderlerinin cesur inovasyonları gerçekleştirmesine, yeni pazarlara ulaşmasına ve karlılığı artırmasına yardımcı olmayı hedeflediklerini kaydeden Buçukoğlu, etkinliğin büyük veri ve analitik, bulut, sosyal iş, mobil ve güvenlik alanlarındaki en son gelişmeleri birleştirdiğini anlattı. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ibm Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title