Haberler

Iaf'tan Türk Hazır Giyim Sektörüne Destek

Uluslararası Hazırgiyim Federasyonu (IAF) Başkanı Rahum Mehta, hazır giyim sektörünü yakından izledikleri Türkiye'nin "organizatör ülke" olarak 2023'de 60 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşması için tüm imkanlarını seferber edeceklerini belirtti.

Uluslararası Hazırgiyim Federasyonu (IAF) Başkanı Rahum Mehta, hazır giyim sektörünü yakından izledikleri Türkiye'nin "organizatör ülke" olarak 2023'de 60 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşması için tüm imkanlarını seferber edeceklerini belirtti.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nden (İHKİB) yapılan açıklamaya göre, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nin (TGSD) düzenleyeceği 8. İstanbul Moda Konferansı ile 31. IAF Dünya Moda Kongresi 14-15 Ekim tarihlerinde İstanbul'da, İstanbul Moda Haftası ile eş zamanlı olarak yapılacak.

Etkinlik çalışmalarını başlatmak üzere İstanbul'a IAF Başkanı Rahum Mehta, İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi ve TGSD Başkanı Şeref Fayat ile bir araya geldi.

IAF Başkanı Rahul Mehta, İHKİB'deki toplantıda, Türk hazır giyim sektörünü yakından izlediklerini kaydetti. Tüm dünyada 50'nin üzerinde ülkede 150 bini aşkın üyesiyle 25 milyon çalışanı temsil ettiklerini belirten Mehta, IAF olarak kıtalar arası köprüler oluşturarak, üyelerine uluslararası iş birliğinde maksimum değer kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Hazır giyim üreticileri, perakendecileri, markaları, imalatçıları, çözüm sunucuları ve birlikleri bir araya getirerek sektörün tüm dünyada daha ileri gitmesini sağlamaya çalıştıklarını anlatan Mehta, şunları kaydetti:

"Bunları yaparken elbette dünyanın en önemli üreticilerinden Türkiye'yi de yakından izliyoruz. 2023'de 60 milyar dolar ihracat hedefi koyduğunuzu, bunun 30 milyar dolarlık dilimini organizatör ülke olarak gerçekleştirmek istediğinizi biliyoruz. IAF olarak tüm imkanlarımızı seferber edip organizatör ülke kapsamındaki bu hedefi tutturmanız için size tam destek sözü veriyoruz. Türkiye'nin başarısını kendi başarımız olarak görüyoruz."

"İş birliğimiz sinerji yaratacak"

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, IAF Başkanı Mehta'yı İstanbul'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, IAF'ın vereceği desteğin önemine dikkati çekti.

Uluslararası projelerde birlikte çalışmayı ve dünya hazır giyim sanayisine kayda değer katkılar yapmayı umduklarını vurgulayan Tanrıverdi, IAF'da İHKİB'i Yönetim Kurulu Üyesi Cem Altan'ın temsil edeceği bilgisini verdi.

Tanrıverdi, şunları kaydetti:

"Türk hazır giyim sektörünün TGSD'nin ardından İHKİB aracılığıyla IAF Yönetim Kurulu'nda temsil edilmesi, her iki taraf için de yararlı olacak. 2014 yılında Türkiye'nin hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı 18,7 milyar dolar oldu. Bu rakamın 13,8 milyar dolarlık kısmı İHKİB üyeleri tarafından gerçekleştirildi. İHKİB olarak, şimdi ve bundan böyle, Türk hazır giyim sektörünü ve Türk modasını geliştirmeye, daha fazla katma değer yaratmaya yönelik çok çeşitli faaliyetler yapmaya devam edeceğiz.

Diğer yandan, IAF uluslararası bir organizasyon. Önemli bir misyonu, global anlamda hazır giyim endüstrisini daha ileriye taşıyacak farklı aktivitelerle geniş bir vizyonu var. Bütün bunları dikkate aldığımızda, inanıyoruz ki birlikte dünya hazır giyim sanayisi için sinerji içinde çalışacak ve yüksek düzeyde iş birliği yapacağız."

TGSD Başkanı Şeref Fayat ise İHKİB ve IAF ile birlikte başarılı bir çalışmaya imza atacaklarını ifade etti. Fayat, TGSD'nin 8. İstanbul Moda Konferansı ve IAF 31. Dünya Moda Kongresi'ni en iyi şekilde başaracağına inanıdığını belirterek, bu organizasyonun İstanbul Moda Haftası ile aynı tarihte düzenlenmesini de çok önemli gördüğünü dile getirdi.

Moda Konferansı'nın ve IAF Kongresi'nin tekstil ve hazır giyim sektörüne birlikte çalışmaları için ilham vererek gelecekte başarılı sonuçlar alınması temennisinde bulunan Fayat, "Bu küresel paylaşımın çok kuvvetli pozitif bir mesaj göndereceğini düşünüyorum. Yabancı satın alma gruplarıyla Türk üreticileri bir araya getirip potansiyel iş birliğini geliştirmek için büyük adımlar atacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Hikmet Tanrıverdi İstanbul Türkiye Moda Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title