Haberler

Hsbc Türkiye 3 Ayrı Optimal Fon Çıkardı

HSBC Türkiye'nin pazara sunduğu optimal fonların, yatırımcılara uzun dönemde kısa vadeli faizlerin üstünde getiri sağlaması hedefleniyor HSBC Türkiye, yüksek faiz döneminin sonra ermesi ile birlikte, değişen piyasa ortamında uzun vadeli düşünen...

HSBC Türkiye'nin pazara sunduğu optimal fonların, yatırımcılara uzun dönemde kısa vadeli faizlerin üstünde getiri sağlaması hedefleniyor HSBC Türkiye, yüksek faiz döneminin sonra ermesi ile birlikte, değişen piyasa ortamında uzun vadeli düşünen yatırımcılar için çoklu varlık fonları olan Optimal Fonları Türkiye pazarına sundu. Bu kapsamda yeni çoklu varlık fonları Optimal Denge, Optimal Dinamik ve Optimal Global Fon Sepeti Fonu olmak üzere üç ayrı yatırımcı profiline hitap edecek. Optimal fonlar ile yatırımcılara uzun dönemde kısa vadeli faizlerin üstünde getiri sağlanması hedeflendi. Optimal fonlar yalnızca yerel piyasalara değil, gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerin tahvil-bono, hisse senedi ve emtia piyasalarına da dengeli bir şekilde yatırım imkanı sunacak.

-"FİNANSAL İHTİYAÇLARDAN YOLA ÇIKTIK VE ÇOKLU VARLIK FONLARINI GETİRDİK"-

Optimal Fonların tanıtıldığı basın toplantısında konuşan HSBC Türkiye Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Taylan Turan, tüm satış süreçlerinin ürün odaklı değil, müşteri odaklı kurgulandığını ifade etti. Müşterilere herhangi bir ürün ve hizmeti sunmadan önce, mutlaka finansal ihtiyaçlarını, içinde bulundukları yaşam evrelerini, zaman ve risk toleranslarını değerlendirdiklerini söyleyen Turan, "Ancak tüm bunları inceledikten sonra yatırımcının ihtiyaç, beklenti ve risk toleranslarına uygun çözümleri sunuyoruz. Optimal Fonları ürün yelpazemize eklerken de yine müşterilerimizin finansal ihtiyaçlarından yola çıktık ve dünyadaki çoklu varlık fonlarını Türkiye'ye getirdik" dedi. Bireysel yatırımcıların, küresel anlamda geniş finansal bilgi kaynaklarına ulaşmalarının kolay olmadığını ifade eden Turan, "Bizim gibi büyük kurumlar işte bu noktada devreye giriyor. HSBC olarak sahip olduğumuz küresel bilgi birikimini, deneyimini ve finansal uzmanlığı, müşterilerimize yatırım kararlarını almada yardımcı olmak ve yeni ürünler sunmak için kullanıyoruz" dedi.

-ÇOKLU VARLIK FONLARIN PAYI YÜZDE 13'E ÇIKTI-

HSBC Portföy Genel Müdürü Namık Aksel ise HSBC'nin dünyada yönettiği fonların içinde çoklu varlık fonlarının payının hızla artarak yüzde 13'e ulaştığını belirtti. Küresel finansal kriz sonrası yeni dünyada düşük büyüme, düşük enflasyon, bol likiditenin sonucu olarak düşük faiz ortamının, kalıcı bir tema haline geldiğini söyleyen Aksel, "Ancak yatırımcıların getiri beklentileri faizler kadar hızlı düşmedi. Negatif reel faiz dünyasında yatırımcıların getiri için daha fazla risk almaları kaçınılmaz hale geldi. Bu noktada risklerin iyi dağıtıldığı, şeffaf yönetim ve maliyet yapısına sahip fonların gerekliliği ortaya çıkıyor. HSBC Türkiye olarak çoklu varlık fonlarının bireysel yatırımcıların değişen dünyadaki ihtiyaçlarını en iyi şekilde cevaplayan fon türü olduğunu ve olmaya devam edeceğini düşünüyoruz" dedi.

-YURTİÇİ VE YURT DIŞINDA İŞLEM GÖREN VARLIKLARA DA YATIRIM YAPIYOR-

Toplantıda verilen bilgilere göre, HSBC'nin yeni çoklu varlık fonlarından "Optimal Denge Değişken Fon" orta-düşük risk hedefiyle, "Optimal Dinamik Değişken Fon" ise orta düzeyde risk hedefi ile Türk Lirası cinsinden uzun vadede yatırım imkanı sunuyor. Ayrıca bu fonlar, sabit getirili enstrümanlar ağırlıklı olmakla beraber, farklı özelliklere sahip yurtiçinde veya yurtdışında işlem gören varlıklara da yatırım yapıyor. Bir başka orta risk düzeyini hedefleyen "Optimal Global Fon Sepeti Fonu" ise portföyünde ağırlıklı olarak yabancı para cinsinden varlıklara yer vererek, bu varlıklara borsa yatırım fonu ve yatırım fonlarından oluşan bir sepet ile yatırım yapıyor. - İstanbul

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Türkiye Hsbc Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title