Haberler

Hisarcıklıoğlu: Ceyhan Enerjide Kilit Rolü Oynuyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Adana'nın Ceyhan İlçesi'nin ham petrol boru hatlarıyla enerji sektöründe 'kilit rol' üstlendiğini belirtti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Adana'nın Ceyhan İlçesi'nin ham petrol boru hatlarıyla enerji sektöründe 'kilit rol' üstlendiğini belirtti. Hisarcıklıoğlu, ham petrolün katma değerini arttıracak yatırımların bir an önce gerçekleştirilmesini istedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayileri Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı'nca (KOSGEB) kurulmasına karar verilen Ceyhan İş Geliştirme Merkezi'nin (CEYGEM) temel atma törenine katıldı. Hisarcıklıoğlu, törende yaptığı konuşmada, Ceyhan'ın Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı (BTC) ve Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı ile stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı. Hisarcıklıoğlu, "Bölgeye akan petrolle Ceyhan, enerji sektöründe kilit rol üstlendi. Ancak bölgeye gelen ham petrolün katma değerini yükselterek rafineri ve petro-kimya yatırımlarının biran önce tamamlanarak faaliyete geçirilmesi gerekiyor" dedi.

Petrolun yanı sıra planlanan tersane yatırımlarıyla da Ceyhan'ın öneminin arttığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, lojistik sektöründe maliyetleri azaltacak yeni deniz taşıtlarının da üretimine başlanmasıyla önemli ölçüde istihdam sağlanacağını söyledi.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ise Ceyhan İş Geliştirme Merkezi ile bölgedeki girişimcileri destekleyeceklerini, ürün ve hizmetlerin daha kaliteli hale getirilmesini sağlayacaklarını söyledi. Kaplan, "Ceyhan İş Geliştirme Merkezi, Çukurova'nın verimli topraklarında bölgeyi değiştirip dönüştürecek, insanları, yani girişimcileri yetiştirecek ve destekleyecek önemli bir adım. Bu topraklarda üretilen ürün ve hizmetleri, katma değeri yüksek hale dönüştürüp, bölgenin yapısını değiştirecek. Girişimcilerimiz, bölgenin ve ülkemizin kalkınmasında da önemli bir rol oynayacaklar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından CEYGEM'in temeli dualarla atıldı. Törene Adana Valisi İlhan Atış, İŞKUR Genel Müdürü Kemal Biçerli, BTC-BP Dış ilişkiler Direktörü Murat Lecompte, KOSGEB başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, ilçe protokolü ve çok sayıda davetli katıldı. - Adana / Ceyhan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title