Haberler

HGS ve OGS Cezaları Meclis'e Taşındı

Güncelleme:

CHP Milletvekili Haydar Akar, HGS ve OGS'de hatalar meydana geldiği, geçiş yapmayan vatandaşlara ceza kesildiği gerekçesi ile Meclise soru önergesi ve Kanun Teklifi sundu.

Chp Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, HGS sistemine geçişle bariz hatalar meydana geldiğini, yapılan tebligatların abonelerin 1 yıl sonra eline geçtiğini, geçiş yapmadığı halde bazı vatandaşlara aynı gün 5 ceza birden kesildiğini ancak karayollarının bu konuda sadece altı boş açıklamalar yaptığını vatandaşların mağduriyetlerinin çözülmediğini ileri sürerek Meclise soru önergesi ve Kanun Teklifi sundu.

1 GÜNDE 5 CEZA YİYEN VAR

HGS ( Hızlı Geçiş Sistemi) 2012 yılında köprü ve otoyollar da trafik akışını hızlandırmak için vatandaşların hizmetine sunulmuştu. Ancak sisteme geçiş ile birlikte sorunlarda ardarda gelmeye devam ediyor. Konuya ilişkin Meclise soru önergesi ve Kanun Teklifi veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, sistem de bariz hatalar meydana geliyor, yapılan tebligatlar abonelerin 1 yıl sonra eline geçiyor, geçiş yapmadığı halde bazı vatandaşlarımıza aynı gün 5 ceza birden kesiliyor ancak karayolları bu konuda sadece altı boş açıklamalar yapıyor vatandaşlarımızın mağduriyeti çözülmüyor dedi. Sadece 1 yılda 10 milyon araca 1 Milyar 162 milyon ceza kesilmiş olmasının dikkat çekici olduğunu belirten Akar, geçen yıl KİT komisyonunda bu durumu gündeme getirdiğim de 1 Milyon 750 bin tebligatın da yolda olduğu belirtilmişti dedi.

"HGS DE KEYFİ UYGULAMA"

CHP Milletvekili ve KİT komisyonu üyesi olan Haydar Akar geçen dönemin sonunda PTT ve Karayollarının görüşmelerinde konuyu gündeme getirdiğini belirterek, "Karayolları maalesef OGS sisteminin eski bir sistem olması ve OGS'lerde giriş yapılan yerin tespit edilememesi nedeni ile ceza işlemlerinde en uzak mesafeyi kapsıyor, ancak HGS de araç sürücülerinin giriş yerlerinin tespit edilebilmesine rağmen OGS'deki uygulama keyfi olarak yapıyor dedi. Akar, ayrıca araç sürücülerine yapılan tebligatlar 1 yıl sonra ellerine geçebiliyor ya da geçiş yapmadığı halde sistem hatalarından vatandaşlara ceza kesilebiliyor, bunları komisyon da konuştuk ancak yapılan şey 7 gün içinde ödenmesi gereken cezasız ödeme süresinin 15 güne çıkmasından öteye gitmedi" diye konuştu.

"VATANDAŞ İSYAN EDİYOR BEDELLER ÇILDIRTIYOR"

Akar, "100 bin, 40 bin TL gibi cezaların vatandaşlara kesildiğini belirtirken ama vatandaş derdini de anlatamıyor, yaptığı itirazlara Karayollarınca mahkemeye git bizi ilgilendirmez deniyor, vatandaşlarımıza devlet sahip çıkmalı ve bu cezalar tekrar yapılandırılmalı, geçiş yapmadığı halde bu cezalara maruz kalan vatandaşlarda saptanarak cezalarının iptali gerçekleştirilmeli" dedi.

"YASAL DÜZENLEME ŞART"

Konu ile ilgili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın cevaplaması istemi ile ile soru önergesi veren Haydar Akar, Meclise Kanun Teklifi de vererek gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi. Teklifinde Akar, bugüne kadar kesilen cezaların tekrar yapılandırılmasını isterken, teklifin yasalaşması ile birlikte vatandaşların 1 aylık süreçte gerekli itirazları yapması ve bu itirazların değerlendirilmesini öngörüyor. Ayrıca teklif ile daha önceden araç sahiplerine yapılan ve 1 yılı aşkın süreleri bulan tebligatların geçerliliklerin vatandaşa tebliğinden sonra işleme alınmasını öngörüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haydar Akar Otomobil Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (34)

efem ay:

e devlet şifreni bakarsın borçlarını takip edersin adamlar borçlarını ödemekten aciz devlete laf atarlar.

3
15
yanıtYanıtla
resita:

Hgs tam bir soygun yeri her geçişimde 1.8 yerine 7 TL kesiyor. Arayıp düzelttiriyorum. Yakaladın yakaladın yakalayamadın geçmiş olsun. Bence devlet bunu bilerek yapıyor.

14
2
yanıtYanıtla
rahman:

bizim melmeketin neyi doğru çalışıyörki HGS OGS Doğru çalışsın herşey hile enayılere yuturursak , işte böyle bir ülkede yaşıyoruz , nereye elını atsan orası batak ,

14
1
yanıtYanıtla
aydın:

Aracı olmayana bile gelebilir. . . Devir bu devir. Ayrıca bu gibi haksızlıklara isyan eden, yorum sayfalarında hain bile ilan edilebiliyor. O derece kara cahil fanatik yobazlar üremiş

14
1
yanıtYanıtla
ASABİ:

BU HATAYI YAPAN ASALAKLAR CEZALANDIRILSIN VATANDAŞ KOYUN OLMASIN TEPKİSİZ OLUNDUĞU SÜRECE BUNLAR AYNI HALTI YEMEĞE DEVAM EDECEKLER

13
0
yanıtYanıtla
kemal:

bankada otomatık ödendı halde bana ceza gelmıstır lütfen yetkilıler bunu duzeltsınler

10
1
yanıtYanıtla
HasanMobil-IOS:

Yazmışda yazmış,sanki vatandaş para darphanesi, bu HGS borçlarına, darphane bile para basmayla ödeyemez, 100 TL den başlıyor,inanın 150 bin TL ye kadar borç giden insanlar var,arabayı satsa Hgs borcunu kapatmayan arabalar var, Biz hangisine para yetiştirecez, Bana 50 bin TL gelmiş, Bit günde benim arabam 3 defa 4 defa Ankara'dan İstanbul'a gitmiş TR bu, Mübarek bizden habersiz gitmiş gitmiş gelmiş,

10
0
yanıtYanıtla
06:

Bna da iki üç yıl öncesi gelmiş . Arıyorum cevap veren yok . Bu Nasıl adalet bu basıl devlet . Kardeşim varsa bile ceza iki üç sene sonra mu gönderilir ben dün ne yendiğini hatırlamam olur mu öyle iş . 4 bin tl Benm on yirmi yıllık otoban param ben niye bunu boş yere vereyim . Aracı yakacam eninde sonunda meydanda bi yerde alıp bi yerlerine taksın karayolları

9
1
yanıtYanıtla
off off:

Bende 2 yil once kacas gecis yapmisim kacak gecisten 3 ay sonra araci satmisim borc gorunmemis sattiktan 6 ay sonrada hgs barkodunu pttden kapattirdim yine cikmadi tam yilbasi gunu pat geldi ceza madem varsa sorun hemen gonder iki yil sonra gonderirsen ben onu odemem zaten 15 gun icinde gelen ceza odenir yasal olarak ihlal uzerinden 15 gun gecmisse odemek yasal degil.

yanıt4
yanıt0
necatı akyasan:

vatan daş bıkdı ama carebırakılmadı

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title