Haberler

Hey: 200 Milyon Doları Geçtik Hedefte 1 Milyar Dolar İhracat Var

Hey Group'un İcra Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, Cumhuriyetin 100. Yılında 500 Milyar Dolarlık İhracat Hedefleniyorsa, İmalatçıların ve İhracatçıların Dış Ticaret Şirketleri Etrafında Kümeleşmesi Gerektiğini Söyledi.

Hey Group’un İcra kurulu Başkanı Aynur Bektaş, Cumhuriyetin 100. yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefleniyorsa, imalatçıların ve ihracatçıların dış ticaret şirketleri etrafında kümeleşmesi gerektiğini söyledi.

Bektaş, 17 yıl önce Hey Group’un ilk şirketi olan Hey Tekstil’i kurduklarında Türkiye’nin ihracatının 15 milyar dolar civarında olduğunu, Hey Tekstil’in ihracat büyümesinin 4 milyon dolardan başladığını ve bugün 200 milyon dolarları geçtiğini, o günden bugüne Türkiye’nin ihracatının sekiz kat, Hey Tekstil’in ihracatının ise 50 kat büyüdüğünü vurguladı.

Hey Dış Ticaret Genel Müdürü Ayhan Çalışkan, nisan ayında Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığından ’dış ticaret şirketi’ unvanını aldıklarını, sektörün ihracat kısmına yönelik hizmeti üstlendiklerini belirtti. Çalışkan, Hey Dış Ticaret’in kısa sürede yoğun ilgiyle karşılaştığını ifade ederek, geçen bir yılda 42 imalatçı firma ile çalıştıklarını haziran sonu itibariyle ihracatta 200 milyon doları geçtiklerini söyledi. Çalışkan, "2008 sonunda 75 üretici firmayla 400 milyon dolar ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki yılın sonunda 150 şirketle 700 milyon dolar, 2010’da ise 200 şirketle 1 milyar dolar ihracat hacmine ulaşacağız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title