Haberler

Hazine, 1,5 Milyar Dolar Borçlandı

Güncelleme:

Hazine, Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas ve Goldman Sachs'a verdiği yetki çerçevesinde 1,5 milyar dolarlık tahvil ihracı gerçekleştirdi.

Hazine, Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas ve Goldman Sachs'a verdiği yetki çerçevesinde 1,5 milyar dolarlık tahvil ihracı gerçekleştirdi. 

Hazine Müsteşarlığının internet sitesinden yer alan duyuruda, 2014 yılı dış borçlanma programı çerçevesinde ABD doları cinsinden 2045 vadeli tahvil ihracı için dün Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas ve Goldman Sachs'a yetki verildiği hatırlatıldı. 

Söz konusu ihracın tamamlandığı ve ihraç miktarının 1,5 milyar doları olarak gerçekleştiği belirtilen duyuruda şunlar kaydedildi:  

"17 Şubat 2045 vadeli tahvilin kupon oranı yüzde 6,625, yatırımcıya getirisi ise yüzde 6,70 olmuştur. Tahvile 30'un üzerinde ülkeden yaklaşık 300 yatırımcıdan, ihraç tutarının 4 katından fazla talep gelmiştir. Tahvilin yüzde 45'i ABD'deki, yüzde 33'ü İngiltere'deki, yüzde 12'si Türkiye'deki ve yüzde 10'u diğer ülkelerdeki yatırımcılara satılmıştır.  Bu tahville birlikte 2014 yılı dış borçlanma programı kapsamında uluslararası sermaye piyasalarında gerçekleştirilen ihraç miktarı 4,64 milyar dolara ulaşmış olup, 2014 borçlanma programının yüzde 70'inden fazlası tamamlanmıştır."  Duyuruda, ihraca ilişkin tutarın 19 Şubat 2014'te Hazine hesaplarına gireceği bildirildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Goldman Sachs Merrill Lynch Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (10)

buyrunmmegrez@hotmail.com:

ayakkabı kutularındaki 4,5 milyar doları kullansalardı ya

9
0
yanıtYanıtla
muratmkunng19@gmail.com:

milyonu bilmiyor milyarı bilmiyor gelmiş yorum yapıyo.kutudaki para 4.5 milyondu

yanıt0
yanıt0
mehmetdmk_63@hotmail.com:

4,5 milyon dolar hiç bir şahsın değil devletin gerekli yerlere harcayacagı paralardır.bunu açılamak suçtur bunu böyle bilin..

yanıt0
yanıt0
SEFARADsefaradtlk93@hotmail.com:

murat helal la sana bi halta yaradın.. harcanma sen buralarda. oxforda falan git sen.. mehmette ayrı bi aynştayn tabi. lan dangalak paranın evde ne işi var devlete harcanacaksa gerzek.

yanıt0
yanıt0
kardelenayaz.1961@hotmail.com:

metmet efendi lafım sana devletin hiçbir parası öyle belgesiz ve asla elde dolaşmaz bir banka müdürünün evinde milyon dolarlar var. bankaya niye koymuyorsun koyamazsın çünkü yolsuzluk parası.yasal olsa gider bankaya yatırırdın istediğin zaman çekerdin

yanıt0
yanıt0
velimmegrez@hotmail.com:

milyon yada milyar farketmez. sonuçta devletin parasını çalıyorlar. devlet te gidip dışarıdan borç alıyor. hırsızı savunanlar da hırsızdır. mehmet evinden de bir şeyler çalmasınlar dikkat et

yanıt0
yanıt0
Son Mohikanstvhtc1975@hotmail.com:

Murat adam bilmeyebilir milyonları milyarları ancak AKPliler bilir.

6
0
yanıtYanıtla
Hakanmmm@gmail.com:

hani borç veriyorduk la koyunlar açıklayın bakem

5
0
yanıtYanıtla
türkiye normalleşiyorigorucu@hotmail.com:

geçmişte olduğu gibi hazinesi tamtakır ve dahi boğazına kadar borçta, kapı-kapı borç dilenen, kuyruka bekleyen, bakanlar kurulunu ısıtamayan bir hale dönerse her şey normalleşir, hiç bir sorun kalmaz.

3
0
yanıtYanıtla
faruk boztaşfarukfrank@hotmail.com:

ben varken bu devlet niye ondan bundan borç istiyor anlamadımkı :)

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title