Haberler

Halfeti'de Marinanın Açılışı Yapıldı

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Halfeti İlçe Kaymakamlığı tarafından yaptırılan Halfeti Marina'nın açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Halfeti Kaymakamlığı tarafından yürütülen ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen Halfeti Turizm Altyapısının Geliştirilmesi ve İskele Yapımı Projesi kapsamında inşa edilen Halfeti Marina'nın açılış törenine AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Halfeti Kaymakamı Mehmet Keklik, daire amirleri ve çok sayıda Halfetili vatandaş katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük, önümüzdeki dönemlerde iki alanda çok büyük atılımların olacağına inandığını belirterek; sanayi ve turizmin Şanlıurfa'da sıçrama yapacağını kaydetti. Organize sanayi bölgelerinin dolduğunu ve yenilerinin yapılmakta olduğunu ifade eden Vali Küçük, turizm alanında da çok büyük atılımlar yapacaklarını sözlerine ekledi.

HEDEF BİR MİLYON TURİST

Turizm alanında akla gelebilecek her türlü özelliğe Şanlıurfa ve ilçelerinin sahip olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Vali Küçük, Şanlıurfa'nın aldığı turist sayısını sahip olunan turizm potansiyeline uygun rakamlara çekmek için çalışmalar yürüteceklerini belirtti. Önümüzdeki yıldan itibaren yılda bir milyon turisti geçmeyi hedeflediklerini söyleyen Vali Küçük: "Bu hedefte en büyük görev Halfeti'nindir. Halfeti Türkiye'de ve dünyada artık marka şehir olmuştur ve doğayla suyun buluştuğu nadir yerlerdendir. Bu yüzden burayı görmeyi arzulayan çok insan olacaktır" dedi.

Konuşmasının sonunda Halfeti'de bir liman başkanlığı kurulmasının zorunluluk olduğunu belirten Vali İzzettin Küçük, bunun için çalışmalara başladıklarını kaydetti. Devletin yaptıklarının yanı sıra yöre insanının sahip çıkmasının da çok önemli olduğunun altını çizen Vali Küçük: "Devlet ne kadar yaparsa yapsın, oradaki insanlar sahip çıkmadığı sürece ilerleme belirli bir yere kadar sağlanabilir. Gerisini getirmek o yöredeki insanların elindedir" sözleriyle konuşmasına son verdi.

Açılış töreninde konuşan Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman ise; Halfeti ilçesinin geçirmiş olduğu dönüşüme dikkat çekerek, Halfeti'nin sakin şehir olabilmesi için kamu binalarının yeni Halfeti'ye taşınması için yapılan çalışmaların öneminden bahsetti.

Açılışı gerçekleştirilen marina hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam Keklik ise konuşmasında; 55 tekne kapasiteli marinanın 45 günlük bir süre içerisinde tamamlandığını belirterek Marinanın Halfeti'ye ve tüm Şanlıurfa'ya hayırlı olmasını diledi. Yapılan konuşmaların ardından Vali İzzettin Küçük ve beraberindekiler, açılış kurdelesini kestikten sonra marinayı gezdiler.

KAYMAKAMLIKTAN İFTAR YEMEĞİ

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, marina açılışı için geldiği Halfeti'de kaymakamlık tarafından verilen iftar yemeğinde vatandaşlarla da bir araya geldi. Vali Küçük, iftar öncesinde yaptığı kısa açıklamada; "Bini aşkın Halfetili bir arada. Böyle bir ortamda bulunduğum için çok mutluyum. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim" dedi. Kaymakamlık bahçesinde verilen iftar yemeği sonrasında vatandaşlara ilahi ve semazen gösterileri sunuldu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Ekonomi

Mehmet Keklik Şanlıurfa Ak Parti Halfeti Yerel Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

#128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title