Haberler

Gemalto ve Ibm, Elektronik Bankacılıkta Küresel İş Birliği Kurdu

Türkiye'de uzun yıllardan bu yana faaliyet gösteren, dijital güvenlik alanında dünya lideri Gemalto, gelişmiş eBankacılık güvenlik platformu için IBM ile küresel iş ortaklığı kurduğunu duyurdu.
İleri güvenlik ve çok yönlülük özelliği taşıyan...

Türkiye'de uzun yıllardan bu yana faaliyet gösteren, dijital güvenlik alanında dünya lideri Gemalto, gelişmiş eBankacılık güvenlik platformu için IBM ile küresel iş ortaklığı kurduğunu duyurdu.

İleri güvenlik ve çok yönlülük özelliği taşıyan Ezio eBankacılık Sunucu Platformu, daha geniş kapsamlı son kullanıcı çözümlerini destekleyebilmek için güncellendi. Platform test edildi ve fiziksel simgeden mobil uygulamalara kadar 20 farklı sağlayıcıya ait 30'un üzerinde kimlik doğrulama cihazıyla doğrudan Gemalto'dan veya IBM Güvenlik Hizmetleri yoluyla çalıştığı onaylandı.

OTP, PKI, OATH ve yazılım çözümleri dahil iki faktörlü her tip kimlik doğrulama simgesini destekleyen yeni Ezio eBankacılık Sunucusu hem önde gelen kişiye özel teknolojilerle hem de sektörün en popüler açık standartlarıyla uyumlu olan ilk sunucu olma özelliği taşıyor. Bankalar için platformun kimlik doğrulama altyapılarıyla kusursuz çalışabilmesi; müşteri segmentasyonu, çok kanallı strateji gibi alanların yanı sıra eski sistemler ve yatırımlar gözetilmeksizin daha geniş biçim katsayıları ve kullanım senaryoları seçiminde yeni fırsatlar sunuyor.

Ezio eBankacılık Sunucusu iki versiyon olarak geliyor: biri satışa hazır cihaz ve bir bankanın mevcut kimlik doğrulama mimarisine esneklik katacak bir yazılım kiti.

IBM Güvenlik Hizmetleri Genel Müdürü Kris Lovejoy, konuyla ilgili, "Yenilikçi kimlik doğrulama çözümleri sunma kabiliyetimiz özellikle banka sektöründe çalışan müşterilerimiz için büyük önem taşıyor. Bu yeni ürünü IBM Toplam Kimlik Doğrulama Çözümü'nün bir parçası olarak sunmak hem IBM hem Gemalto'nun çok daha kapsamlı ve esnek bir kimlik doğrulama kabiliyeti ile artan talepleri karşılamasını sağlayacak" açıklamasında bulundu.

Gemalto eBankacılık Kıdemli Başkan Yardımcısı Håkan Nordfjell, "Daha fazla seçenek bulunmasının, kullanıcıların bir eBankacılık hizmetinin sunabileceği tüm imkanları deneyimlemesini sağladığına inanıyoruz. Kendimizi, müşterilerimizin mevcut ve gelecekteki seçimlerini destekleyecek ve eBankacılık ihtiyaçları değiştikçe onlarla büyüyecek, kullanıcı dostu ve açık kimlik doğrulama çözümleri sağlamaya adıyoruz. IBM iş ortaklığı, müşterilerimize yardımcı olan ve çevrimiçi bankacılık platformlarına daha fazla değer ve hizmet katan çözümler getirmek amacıyla küresel pazara daha kolay ve hızlı ulaşabilmemizi sağlıyor" dedi.

Ezio eBankacılık Sunucusu, Gemalto'nun mobil aplikasyonlar, görüntü kartları, USB simgeleri, kart okuyucular ve yazılım geliştirme kitleri dahil, sürekli gelişen eBankacılık çözümleri takımının tam kalbinde yer alıyor. Bugüne kadar Gemalto dünyadaki banka müşterilerine 70 milyonun üzerinde Ezio cihazı tasarlamış, üretmiş ve teslim etmiş bulunuyor.

Ezio eBankacılık Sunucusu'nu IBM Güvenlik Hizmetleri ile birleştirmek, şirketlere sektör lideri danışmanlık, tasarım ve uygulama hizmetleri ile desteklenen yeni nesil kimlik doğrulama çözümü getiriyor. Forrester Research, Inc. tarafından, The Forrester Wave™: Bilgi Güvenliği Danışmanlık Hizmetleri, Q1 2013 adlı raporda Bilgi Güvenliği Danışmanlığı alanında lider olarak adlandırılan IBM Güvenlik Hizmetleri üstün küresel hizmet becerileri ile tanınıyor.

IBM Güvenlik Hizmetleri, sektörün en geniş ve en yenilikçi güvenlik hizmetleri portfolyosu aracılığıyla maliyetleri ve güvenlik karmaşasını azaltırken, tehditlere karşı korunmak için uçtan uca risk yönetimi çözümleri sunuyor. IBM Güvenlik Hizmetleri, güvenlik danışmanlığı ve uygulamasından bulut için ve buluttan yönetilen güvenlik hizmetlerine kadar uzanan entegre çözümler setine köklü deneyim ve uzmanlığını getiriyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Ibm Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title