Haberler

Garanti'yi Satan Ferit Şahenk'in Yeni Hedefi Osmanlı Bankası

Güncelleme:

Garanti Bankası'nı İspanyollara satan Ferit Şahenk'in Osmanlı Bankası'nı faaliyete geçireceği konuşuluyor.

Garanti Bankası'ndaki hissesini yüzde 10'a düşüren Ferit Şahenk'in bankacılık alanında sürpriz bir planın olduğu bankacılık kulislerinde konuşuluyor. İddiaya göre Şahenk bir zamanlar bünyesine dahil ederek faaliyetine son verdiği Osmanlı bankasını yeniden ayağa kaldırmak için Garanti'yi sattı.

2.5 MİLYAR DOLARLIK DEV SATIŞ!

Doğuş Holding, dün itibariyle 2010 yılından bu yana eşit hissedar olduğu İspanyol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria'ya Garanti Bankası'ndaki yüzde 14.89'luk hissesini daha 5 milyar 497 milyon TL'ye (2.5 milyar dolar) sattı Gerçekleşen bu satış ile birlikte Doğuş Holding'in Garanti Bankası'ndaki payı yüzde 10 seviyesine düştü. Daha önce bankanın yüzde 24,9'una sahip olan BBVA, hissesi ise yüzde 39,9'a çıktı.

YÖNETİMDE ÇOĞUNLUK İSPANYOLLARA GEÇTİ

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamada Ferit Şahenk'in Yönetim Kurulu Başkanı ve Ergun Özen'in de Genel Müdür olarak görevine devam edeceğini bildirilse de 10 kişilik yönetim kuruluna 4 kişiyi atayan BBVA, bundan sonra bu sayıyı 7'ye yükseltecek ve yönetimde çoğunluğu elde etmiş olacak.

GARANTİ'NİN SATIŞ NEDENİ

Ferit Şahenk'in 2001 yılında bünyesine katıp varlığına son verdiği Osmanlı Bankası'nın yeniden canlandıracağı bankacılık kulislerinde konuşulan iddialar arasında. Bankaya yakın kaynaklar söz konusu çalışmanın 2-3 aydır yürütüldüğünü belirtirken çok yakında bu yatırımın duyurulacağını da belirtiyor.

YAŞAYAN EN ESKİ BANKA !

1863'te İstanbul'da Bank-ı Osmani-i Şahane adıyla kurulan banka Haziran 1996'da Garanti Bankası'na ait Clover Investments tarafından satın alındı ve Doğuş Grubu'na katıldı. 31 Ağustos 2001 tarihi itibarıyla Doğuş Grubu bünyesindeki Körfezbank ile birleşen Osmanlı Bankası, 21 Aralık 2001'de ana hissadarı Garanti Bankası'nın bünyesine dahil oldu. Bu bütünleşme ile birlikte 2001 yılına kadar Türkiye'nin yaşayan en eski bankası ünvanını elinde bulunduran Osmanlı Bankası'nın faaliyeti de sona ermiş oldu.

KAYNAK - KANAL 7

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Garanti Bankası Ferit Şahenk Doğuş Grubu Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

akpli sığır:

ferit ağabey, bize verdiğin desteklerden ötürü teşekkür ederiz

4
3
yanıtYanıtla
ŞAHENK RUHUNUDA SATSAYDIN:

BU GERZEKLERDEN MAAŞ ALIYORUZ BİZ NE YAPALIM. FAİZ VE ÇOĞU DURUMLARDAN MÜZDARİBİZ. ŞİMDİDE İSPANYOLLARA KÖLELEİK YAPACAĞIZ. BİRAZDA ONLAR ZIKKIMLANACAK

6
0
yanıtYanıtla
VATANDAŞIN BİRİ:

GARANTİ BANKASI KADAR PİSLİK BİR BANKA YOKTUR. KREDİNİZİN ÖDEMESİNİ GECİKTİRİN BAKIN NE TERBİYESİZLİKLER YAPIYORLAR.

yanıt4
yanıt0
Dardanos:

Bankalar genellikle maaş müşterilerindne hesap işletim ücreti ve bir kredi kartı için de ücret almazlar. Hatta otomatik ödeme talimatları da verilirse internetten yapılan eft gibi işlemlerden de ücret alınmaz. İfadenizden anladığım kadarı ile kredi kullanıyor veya kredi kartı ödemenizi geç yapıyorsunuz ve faiz işliyor. Sorum şu. Bir arkadaşınız sizden borç istese ve ödemese ne yaparsınız? Önerim kredi kartınızı tam ödemeniz , ya da maaşınız kadar alışveriş yapmanız ya da kartı kapatıp senetle falan alışveriş yapmanızdır.

yanıt0
yanıt0
Dardanos:

Eğer bankalardan kredi alıp geciktirerek ödüyorsanız ve sizi arayıp ne zaman ödersiniz demesinden rahatsızsanız, kredi almayın. Onun yerine arkadaşlarınızdan borç isteyin. Böylece faiz ödemezsiniz, geciktirseniz bile kimse sizi rahatsız etmez. Bak ne güzel çözüm. Ayrıca varsayalım bir şirketiniz var ve ona çok iyi bir teklif yapıldı. Neden satmayasınız ki ? Yorum yaparken biraz da kendinizi düşünün.

0
6
yanıtYanıtla
erhan:

az aç da haber oku. alacak verecek yüzünden silahlı çatışma ölü var vs . . . bankadan alırım öderim ne kadarsa bu kadar basit, herkes bütçesine göre çeksin ozaman , senin aylık kazancın 2 bin kredi çekiyon 50 bin çekme kardeş

yanıt1
yanıt1
ÖMR:

Millet kendisini veya ailesini düşününü vs düşündüğü için kredi çekiyor. Kaç tane arkadaşı var milletin her istediğinde 10 milyar 20 milyar verecek kadar ?

yanıt2
yanıt0
georgianm@m.m:

Arkadaşım bu dediğin konu her meblâ parada olmaz ben 480bin TL kredi çektim ev için bunu hani arkadaştan veya arkadaşlardan alabiliriz .

yanıt0
yanıt0
DARDANOS:

Arkadaşlar ben de tam dediğiniz konudan bahsediyorum. Nihayetinde bu kadar yüksek tutarları sadece bankadan alabiliyoruz. Bu kurumlar da ticari faaliyet gösterdikleri için bunu doğal olarak bir satış olarak görüp ücret veya komisyon alırlar. Hem kredi alıp hem ücretinden şikayet etmeyi anlamlı bulmuyorum sadece. Aramızda lokantada yediği bir yemek için buna ücret ödemek çok saçma diyen yok sanırım.

yanıt0
yanıt0
ismail ŞimşekmobilWeb@haberler.com:

Reklamlarda çıkan banka bu işte Osmanlı Bankası reklam aralarında sürekli tekrarlaniyor Erdoğan destekliyor Doğuş grubunu ortak sanırım

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title