Haberler

FETÖ'nün 'Babaları'nın Şifresi Çözüldü

Güncelleme:

İzmir'deki FETÖ operasyonunda alınan ve 'babalar grubu' olarak tanınan iş adamlarının şifresi çözüldü. ABD'de şirket kuran iş adamları himmet paralarını böyle aktarmış.

FETÖ/PDY operasyonu kapsamında örgüte finans desteği sağladıkları iddiasıyla hakim karşısına çıkan ünlü işadamlarından Abdullah Kavuk tutuklandı. Ahmet Küçükbay ise yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Küçükbay 15 dakika sonra Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun talimatıyla FETÖ için örgütsel faaliyette bulunmak iddiasıyla Mali Şube tarafından yeniden gözaltına alındı. Soruşturmayla ilgili önemli detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

FETÖ'YE ADAM KAZANDIRMIŞLAR

Ahmet Küçükbay, Abdullah Kavuk ve Kamil Karakaş'ın da aralarında bulunduğu iş adamlarının Gediz Üniversitesi ile Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İş Adamları Federasyonu'nu (ESİDEF) kurarak, orta ve alt kademelerde bulunan iş adamlarıyla toplantılar düzenledikleri, onları FETÖ'ye kazandırdıkları belirtildi.

ABD'DE ŞİRKET KURUP HİMMET PARASI AKTARMIŞLAR

İş adamlarının, FETÖ'nün firarda olan Ege bölge imamı Bekir Baz'a bağlı oldukları, ayrıca yanlarında da sürekli değişen imamların görev aldıkları bilgisi verildi. İş adamlarının genellikle yurtdışında, özellikle de ABD'de şirket kurdukları, Türkiye'deki firmalarla bunlar arasında ticari ilişki varmış gibi gösterip, himmet paralarını aktardıkları da suçlamalar arasında yer aldı. Ayrıca imamların da paraları kuryeler aracılığıyla yurtdışına gönderdiklerine, ABD'de cemaate yakın düşünce kuruluşlarına para aktardıklarına, polisin tespitleri arasında yer verildi.

ALFEMO'NUN SAHİBİ FİRARDA

Soruşturma kapsamında Alfemo Mobilya'nın sahipleri Ramazan Davulcuoğlu, Durmuş Ali Davulcuoğlu, Mesut Davulcuoğlu, Şaban Davulcuoğlu ile Abdullah Kavuk'un kardeşi Şahin Kavuk'un firari olarak arandığı öğrenildi.

KÜÇÜKBAY YENİDEN GÖZALTINDA, KAVUK TUTUKLANDI

İzmir'de FETÖ/PDY örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınanlar arasında bulunan Gediz Üniversitesi kurucularından Abdullah Kavuk ve Zaman Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Vahit Yazgan tutuklandı. Ahmet Küçükbay ise yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Küçükbay 15 dakika sonra Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun talimatıyla FETÖ için örgütsel faaliyette bulunmak iddiasıyla Mali Şube tarafından yeniden gözaltına alındı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen 18 kişiden daha önce 6 kişi tutuklanmıştı. Böylece tutuklu sayısı 11'e yükseldi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Gediz Üniversitesi Akdeniz Ege Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title