Haberler

Dünyanın En Büyük Bankalarından Biri Türkiye'de Lisans Almak İçin Başvurdu

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dünyanın en büyük bankalarından birinin Türkiye'de lisans almak için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dünyanın en büyük bankalarından birinin Türkiye'de lisans almak için başvuruda bulunduğunu açıkladı. BDDK kurulacak bankanın ismi hakkında bilgi vermezken, bu bankaların Bank of China veya Hollandalı Rabobank olabileceği belirtiliyor.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dün İnşaat Sanayicileri İşverenleri Sendikası'nın (İNTES) etkinliğine katılmış, burada dünyanın en büyük uluslararası bankalarından birinin lisans almak üzere başvuruda bulunduğunu belirtmişti. Babacan, bankanın 300 milyon dolarlık sermayeyle kurulacağını açıkladı. BDDK kurulacak banka hakkında isim vermezken, bu bankaların Bank Of China veya Hollandalı Rabobank olabileceği ifade ediliyor. Babacan'ın, İNTES'in etkinliğinde işadamlarına dünyada ve Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmeler ile siyasi gelişmeler hakkında bir sunum yaptığı kaydedildi. Toplantı sonrasında ise işadamlarının Babacan'a Kamu İhale Yasası'nda yapılan değişikliklerden duydukları rahatsızlıkları dile getirdikleri öğrenildi.

2001 krizinden sonra uzun bir süre yeni bankacılık lisansı verilmeyen Türkiye'de, Abudabik İslamic Bank, Japon bankası Bank Of Tokyo-Mitsubishi, Odea Bank ve Katarlı National Bank'a 2012-2013 yıllarında lisans verildi. 1986'dan beri temsilciliği olan Bank Of Tokyo, mevduat toplama izni de aldı. Odea Bank ve Rabobank ise faaliyete geçti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ali Babacan Rabobank Türkiye Tokyo Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title