Haberler

Doğan Holding Cirosunu Yüzde 14 Artırdı

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, "Türkiye'nin en kuvvetli bilançolarından birine sahip Doğan Holding olarak, birçok sektörde edindiğimiz yönetim tecrübemizle ülkemizdeki yatırım fırsatlarından faydalanmak için çok"...

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, " Türkiye'nin en kuvvetli bilançolarından birine sahip Doğan Holding olarak, birçok sektörde edindiğimiz yönetim tecrübemizle ülkemizdeki yatırım fırsatlarından faydalanmak için çok iyi bir konuma sahibiz" dedi. İcra Kurulu Başkanı (CEO) Yahya Üzdiyen de "2011'de ciromuzu yüzde 14 artırdık, toplam 585 milyon TL yatırım yaptık. 5 yıllık hedefimiz, ciromuzun yüzde 30'unu yurt dışından sağlamak" diye konuştu.

Doğan Holding, 2011 yılı finansal sonuçları ve 2012 yılı hedeflerini açıkladı. Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, 2011 yılını sürdürülebilir büyüme ve verimlilik artışı sağlamaya yönelik adımlarla geçirdiklerini ve 2012'yi yatırım fırsatlarıyla dolu bir yıl olarak gördüklerini belirtti. Begümhan Doğan Faralyalı, "Medyada öncülüğümüzü devam ettirmek, faaliyet gösterdiğimiz sektörlerde büyümek, değer katacağımıza inandığımız yeni sektörlerde seçici yatırımlar yapmak ve sadece Türkiye'nin değil bölgemizin en başarılı gruplarından biri olmak vizyonuyla hareket ediyoruz. Medya ve enerji ana faaliyet alanlarımız olmaya devam edecek" dedi.

TÜRKİYE REKLAM PAZARI 20 MİLYAR DOLARA ULAŞACAK

Doğan Grubu'nun medya kuruluşları vasıtasıyla her gün Türkiye ve dünyada milyonlarca kişiye ulaştığını ifade eden Doğan Faralyalı şunları söyledi:

"Yurt içinde yazılı ve görsel medyadaki öncülüğümüzü korumayı, online medyada yeni yatırımlar yapmayı ve bugüne kadar bu alanlarda edindiğimiz bilgi ve birikimimizi yurt dışına taşımayı hedefliyoruz. 2023 yılında Türkiye reklam pazarının 7 kat büyüyerek 20 milyar dolara ulaşacağını öngörüyoruz. Sektörün önder grubu olarak bu organik büyüme fırsatını en iyi şekilde değerlendireceğiz."

Doğan Holding'in gelecek vizyonunda enerjinin daha büyük önem taşıyacağını da sözlerine ekleyen Doğan Faralyalı, "Ülkemizin hızlı ekonomik büyümesini sürdürebilmesi için öncelikle enerji kaynağı ihtiyacını karşılaması gerekiyor. Bu çerçevede grubumuz, yenilenebilir enerji dahil, enerji üretimi yatırımlarına devam etmeyi planlıyor" dedi.

Doğan Faralyalı sözlerini "Türkiye'nin en kuvvetli bilançolarından birine sahip Doğan Holding olarak, birçok sektörde edindiğimiz yönetim tecrübemizle ülkemizdeki yatırım fırsatlarından faydalanmak için çok iyi bir konuma sahibiz. Bu sayede yüksek büyüme yakalayacağımız ve değer yaratacağımız sektörlerde yatırımlarımız devam edecek" diyerek tamamladı.

HOLDİNG CİROSU YÜZDE 14 ARTIŞLA 2.9 MİLYAR TL'YE YÜKSELDİ

Doğan Holding olarak 2011 yılında, konsolide net satışlarda yüzde 14 artış kaydettiklerini belirten Doğan Holding İcra Kurulu Başkanı (CEO) Yahya Üzdiyen şunları söyledi:

"Ciromuzu 2,9 milyar TL seviyesine yükselttik. 2011'de toplam 585 milyon TL yatırım yaptık. Sürdürülebilirliği ve verimliliği ön plana çıkaran varlık satışları ve sermaye artırımı ile 1,75 milyar TL'lik kaynak yaratarak sermaye yapımızı güçlendirdik. Ayrıca bağlı ortaklıklarımıza gelen vergi cezalarına ilişkin davalarda herhangi bir ihtilaf kalmayacak şekilde borçlarımızı yapılandırdık. Bundan sonraki hedefimiz, faaliyet alanlarımızla ilişkili yatırım fırsatlarını değerlendirerek 5 yıl içinde ciromuzun yüzde 30'unu yurt dışından sağlamak."

ENERJİ YATIRIMI VE ÖZELLEŞTİRME FIRSATLARI KOLLAYACAK

Türkiye için büyük önem taşıyan enerji sektörünün Doğan Holding'in temel yatırım alanları arasında yer aldığını söyleyen Üzdiyen, şöyle konuştu:

"Enerjide elektrik üretimi ve petrol arama-üretim alanlarında faaliyet gösteriyoruz. Elektrik üretimine ortaklıklarımızla birlikte toplam 1 milyar 500 milyon dolar yatırım yaptık. Boyabat ve Aslancık projeleri, 633 MW'lık toplam kurulu güçleriyle 2 milyar Kwh'lik elektrik üretimi yapacaklar. Boyabat bu yılın sonunda, Aslancık ise 2013'ün ikinci yarısında tam kapasite faaliyete geçecek. Petrol arama-üretim alanında Kuzey Irak'ta çalışmalarımız sürüyor. Burada tamamı özkaynak olan 42 milyon dolar yatırımımız var. 136 milyon varil kanıtlanmış rezervimiz bulunuyor. Grup olarak elektrik, gaz, akaryakıt ve yenilenebilir enerji dahil enerjinin her segmentinde hem üretim hem dağıtım açısından yatırım fırsatlarını 2012 yılında da takip edeceğiz."

Holdingin diğer faaliyet alanlarına da değinen Üzdiyen, "Bugüne kadar 24 ilde 115 mağaza, 45 bin metrekare satış alanıyla sektörün lideri olan D&R, 2012'de perakende sektöründe hedeflediğimiz büyümenin odak noktası olacak. D&R mağazalarımızla metrekare olarak büyürken başka yatırım fırsatlarını da değerlendireceğiz. Ayrıca altyapı işletmeciliği ve şans oyunları alanlarında özelleştirmeleri takip edeceğiz. Turizm ve sanayi alanlarında operasyonel çeşitlilik ve ölçek büyütme amaçlı işbirliklerini kollayacağız. Yeni yatırımların dışında halen devam eden projelerimiz için de 398 milyon TL yatırım yapacağız" dedi.

ORGANİK HAYVANCILIK BİR MODELDİR

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesindeki Doğan Organik Ürünler'in Türkiye'nin en büyük organik süt üretim tesisi olduğunu, Sosyal Sorumlu İşletmeler Yarışması'nda Avrupa'nın en iyi 10 projesi arasında yer aldığını da belirten Üzdiyen, "Hayvansal ve bitkisel üretim yapan 100'e yakın sözleşmeli çiftçimizle yıllık 10 bin tona yakın üretim yapıyor ve bölgesel kalkınmaya destek sağlıyoruz. Organik içme sütünün tek hammadde tedarikçisiyiz. Aydın Doğan Vakfı tarafından yaptırılan Yüksek Okul'da Türkiye'nin ilk organik tarım bölümü bulunuyor. Amacımız, tüm bu çalışmalarımızla Türkiye'de organik hayvancılık modeli oluşturmaktı ve bunu başardık" dedi.

Doğan Holding'in sanayi alanındaki şirketleri Çelik Halat ve Ditaş Doğan ise 2011'i pazar paylarını artırarak tamamladılar. 37 ülkeye ihracat yapan Çelik Halat 2011'de satışlarını yüzde 25 artırarak pazar payını yüzde 35'e yükseltti. Otomotiv yan sanayinde hem orijinal ekipmana hem yedek parçaya üretim yapan en büyük üretici konumundaki Ditaş Doğan ise 2011 satışlarında yüzde 39 büyüme kaydederek pazar payını yüzde 26'ya çıkardı.

HA - İstanbul / Kadıköy

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Begümhan Doğan Doğan Holding Boyabat Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title