Haberler

CHP, Erdoğan'a Sordu: TMSF'nin Yaptıklarına Neden Destek Yok

CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk'ün Siyasi İradenin Yeterince Arkalarında Durmadığı, Hatta Kamunun Malını Yüksek Fiyata Sattığı İçin Cezalandırıldığı Yönündeki Açıklamalarını Meclis'e Taşıdı.

CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk’ün siyasi iradenin yeterince arkalarında durmadığı, hatta kamunun malını yüksek fiyata sattığı için cezalandırıldığı yönündeki açıklamalarını Meclis’e taşıdı. Baytok, Erdoğan’a "Kamu mallarının yüksek fiyatla satılması şahsınız ya da hangi bakanlarınızı rahatsız etmiştir? Bu rahatsızlık siyasetin finansmanı noktasında mı ortaya çıkmaktadır" diye sordu.

CHP’li Baytok, Başbakan Erdoğan’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, TMSF Başkanı Ertürk’ün, Star TV’de yayınlanan Arena programında Uğur Dündar ve Nedim Şener’in sorularına verdiği yanıtları gündeme getirdi.

atv-Sabah ilgisi mi

Ertürk’ün kamu mallarını en yüksek fiyattan satarken eleştirildikleri, siyasi iradenin yanlarında olmadığı ve hortumcuların tehdit ve şantajlarına maruz kaldıkları şeklindeki açıklamalarını hatırlatan Baytok, "Ortaya çıkan durumda, önemli konumdaki bürokrat yüksek fiyatlarla 18 milyar dolarlık tahsilat yaptığını belirtmekte ve siyasi iktidarın yüksek bedelle tahsilat yaptığı için kendisini suçladığı ve arkasında durmadığını itiraf etmektedir" dedi.

Baytok önergesinde Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

Kamu mallarının yüksek fiyatla satılması şahsınız ya da hangi bakanlarınızı rahatsız etmiştir? Bu rahatsızlık siyasetin finansmanı noktasında mı ortaya çıkmaktadır?

Ahmet Ertük’ün hazineye daha fazla gelir sağlamak için başvurduğu uygulamalara siyasi iktidarın destek vermemesinin gerekçeleri nedir? TMSF yüksek fiyatla hangi kamu mallarını satışa çıkarmıştır? TMSF’nin yüksek fiyatla satışa çıkardığını düşündüğünüz ihaleler arasında damadınızın yöneticisi olduğu Çalık Grubu’nun satın aldığı Sabah-atv ihalesi var mıdır?

TMSF yetkililerine tehdit, şantaj ve tacizde bulunan hortumcular kimlerdir? Bu konuda kamu birimlerine herhangi bir şikayet ulaşmış mıdır? Eğer ulaştı ise, bu şikayetler için ne gibi işlemler yapılmıştır? Hazineye daha fazla gelir sağlama çabasında olan üst düzey kamu görevlilerine bile tehdit, şantaj ve tacizde bulunulması büyük bir zafiyet değil midir?

Siyasi ve kişisel çıkarlarını kamunun çıkarlarının üzerinde tutmak, kamı olanakları ile yandaş medya yaratmak demokrasi ile bağdaşır mı?

Yüksek fiyatlarla tahsilat yaptığını düşündüğünüz TMSF Başkanının, bu gerekçeye dayalı olarak görevden alınması düşünülmekte midir? eğer düşünülmekte ise bunun gerekçesi Sabah-atv’nin satışı mıdır?"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title