Haberler

Adanalı 'Börekçi Levent' İçin Lezzet Avcıları Kuyruğa Giriyor

Güncelleme:

Adana'da 48 yıl önceki kalite ve tadını hiç değiştirmeyen, hala seyyar tablada satış yapan 'Börekçi Levent' lezzet avcılarının uğrak mekanı oldu.

Adana'da 48 yıl önceki kalite ve tadını hiç değiştirmeyen 'Börekçi Levent' lezzet avcılarının uğrak yeri oldu. İlk günkü gibi hala seyyar tablada satış yapan Levent Tamtürk, yapımını babasından öğrendiği su böreklerini sabah saat 05.00'de başlayarak 10.00'a kadar tüketiyor.

LEZZET TUKUNLARI ARAYIP BULUYOR

Merkez Yüreğir İlçesi Süleyman Vahit caddesindeki seyyar tezgahın ününün tüm Türkiye'ye yayılması, tanınmış gurmelerin yazıları ve sosyal medyadaki anlatımlarla başka kentlerdeki lezzet tutkunları da Adana'ya ayak bastığında bu börekçiyi arayıp buluyor.


TARİFİNİ SIR GİBİ SAKLIYOR

Tarifini sır gibi sakladığı su böreğinin nasıl yapıldığını kimseye anlatmayan Levent Tamtürk, böreğin yufkasını kendi elleri ile açıp kaşar ve tereyağını özel olarak seçtiğini, sevgi ile işini yaptığı söyledi.


İZMİR'DEN SABAH 06:00 UÇAĞIYLA GELİP KUYRUKTA BEKLEDİLER

Son olarak İzmir'den 06.00 uçağı ile Adana'ya gelen 5 kişilik 'Gurmeler Yolda' grubu, sosyal medyada gördükleri su böreğini tadabilmek için uzun süre kuyrukta bekleyip adını duydukları börek ile tanıştıklarında, "Her şeye değdi" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Yüreğir Kobi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title