Haberler

Brezilyalı İş Adamı 3 Yılda 36 Milyar Dolar Kaybetti

Güncelleme:

2012'de dünyanın en zengin 8. insanı olan ve 2015'te 1. olmayı hedefleyen Brezilyalı Batista 35 milyar dolarlık servetini kaybetti. Saat ve cep telefonu bile hacze gitti.

Tarih 2012. Forbes listesindeki tek Brezilyalı Eike Batista 35 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin sekizinci ismi olarak açıklandı.

Yerini beğenmeyen Batista "2015'te en zengin olacağım" dedi. 2015 yılına geldik. Fakat Batista tüm servetini kaybetti. Polis dün evindeki saat ve cep telefonlarına bile haciz koydu.

BÖYLE ÇÖKÜŞ YOK

DÜNYA böyle bir çöküş görmedi... Bundan sadece üç yıl önce dünyanın en zengin insanların sıralamasında sekizinci sıraya kadar, 35 milyar dolar servetiyle Bill Gates ve Carlos Slim'e kafa tutan Brezilyalı Eike Batista şimdi 1 kuruşa bile muhtaç.

LAMBORGHINI'Sİ GİTTİ

Manipülasyon suçlamasıyla karşı karşıya kalan ve mahkemenin haciz kararı aldığı Batista'nın Rio de Janerio'daki evine giden polisler, ünlü işadamının Lamborghini'si dahil 7 aracına, bilgisayarlarına, cep telefonlarına, saatlerine ve 32.500 dolarlık nakit parasına el koydu. Hakim, toplam 544 milyon dolarlık haciz kararı verirken, Batista'nın sahip olduğu bütün parayı yurt dışına gönderdiğinden şüpheleniyor.

BABASI ENERJİ BAKANIYDI

Uzun bir süre boyunca Brezilya'nın en zengin insanı olarak bilinen Batista'nın hayat hikayesi de oldukça ilginç. Babası Brezilya'nın eski Enerji Bakanları'ndan olan Batista, üniversiteyi annesinin memleketi olan Almanya'da okudu. Burada genç yaşta kapı kapı dolaşarak sigorta poliçeleri sattı. 20'li yaşlarının başlarında Brezilya'ya döndü ve altın alım satımına başladı.

SEKİZİNCİLİĞE KADAR ÇIKTI

Kurduğu şirketle büyük paralar kazanan Batista, Amazon bölgesindeki yatırımlarının katkısıyla dünyanın en zengin sekizinci kişisi olmayı başardı. Tabii bu uzun sürmedi. Yönetimsel sorunların yanısıra emtia fiyatlarında yaşanan düşüş şirketlerini vurdu.

HEDEFİ SLIM'İ GEÇMEKTİ

2012 yılında serveti 35 milyar dolar olarak açıklanan ve '2015 yılında Slim'i geçerek dünyanın en zengini olacağım' diyen Batista tarihin en kötü öngörülerinden birinde bulunurken bugünkü serveti ise eksi 1 milyar dolar olarak biliniyor.

RAKİPLERİ SON VE DONALD TRUMP

Batista bugün dünyanın tek negatif milyarderi olarak bilinirken, tarihte servetinin en hızlı kaybeden işadamları liginde de başa güreşiyor. 2000 yılının başlarındaki internet krizinde yaklaşık 70 milyar dolar kaybeden Masayoshi Son ile 1990'lı yıllarda serveti eksi 900 milyon dolara inen Donald Trump bu alanlarda Batista'nın en büyük rakipleri...


Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Carlos Slim Bill Gates Forbes Yaşam Dünya Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (38)

Hakan:

babası enerji Bakanı idi milyarlarca doları yürütmüş olacak , yolsuzluk olmadan burkadar para birikmez , 17 Aralık büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda 100 milyar Euro ortaya çıkması , 12sene önce AKP nin yeşil sermaye holdinglerinin 3 milyon vatandaşlarımızdan din sömürüsü yaparak dolandırdığı 60 milyar Euro olduğu doğrulandı, Allah her yanlışı ortaya çıkarır işte böyle.

19
4
yanıtYanıtla
Benim Düşüncem.Mobil-ANDROID:

Her şey hükümetlere bağlı, isterlerse adamı milti milyarder yaparlar istemezlersede adamı donsuz bırakırlar.Çok uzağa gitmeğe gerek yok ülkemizdede örneklerini görüyoruz. Zenginlerin ayakta kalmalarının tek formülü mevcut ikdarın yanında olmaktır! o kadar.

23
0
yanıtYanıtla
hayati hamzaoglunun annesini....avradini kemalistler.....mobilWeb@haberler.com:

ulan yobaz kürt, sen ve senin gibilerin taip gidene kadar ömrü var .az bekleyin ...

6
15
yanıtYanıtla
Türküyeli:

len gei zekali burasi senin yorum yapacagin haber deyil

yanıt5
yanıt1
45'likMobil-IOS:

35 milyar servet ama evınde 35 bin doları bile yok, bızım banka müdürlerinın yanında halt yemiş

19
0
yanıtYanıtla
Mehmet:

Çok değil nerden baksan yine üç beş milyar doları kalmıştır esas kaybeden AKP liler harıç bütün dürüst Türk milleti , onlar kendilerine göre yasalar çıkartıp köşeyi döndüler yolsuzluk yapan hainlik yapan kendinlerden ise cezalandırma yerine aklamaya çalıştılar !3 milyon vatandaşlarımızı din sömürüsüyaparak dolandıran AKP nin Yeşilsermaye holdingleri 10 binlerce delillere ve mahkeme kararlarına ramen aklanmak istenmektedir, Allah bir güne hesabını alacak ,

13
2
yanıtYanıtla
milli:

Birilerine ibret olsun hızlı çıkışı

14
0
yanıtYanıtla
AsilMobil-IOS:

Bakan cocugu oldunmu gerisi hikaye,!

13
0
yanıtYanıtla
yildiz childers Ggevas-VAN dogumlu:

ne oldum dememeli ne olacagim demeli

12
1
yanıtYanıtla
DoktorcumMobil-IOS:

Yokuşu tırmanarak değilde asansör kullananlar ipin her zaman kopabileceğini hesaba katmalılar

10
1
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title