Haberler

Bazı Aklıevveller Tekstilin Ne Olduğunu Nihayet Anladı

Güncelleme:

Sanayi Üretiminin, İstihdamın ve İhracatın Lokomotifi Tekstil ve Konfeksiyon Sektörünün Sorunları Hükümetin Gündemine Hak Ettiği Gibi Girmeyi Başardı.

Sanayi üretiminin, istihdamın ve ihracatın lokomotifi tekstil ve konfeksiyon sektörünün sorunları hükümetin gündemine hak ettiği gibi girmeyi başardı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren başkanlığında önceki akşam başlayıp, dün sabah saat 02.00’ye kadar devam eden ’tekstil’ gündemli Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısına ilgili bürokratlar, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İTKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, TİM Başkanı Oğuz Satıcı ve bazı sektör temsilcileri ile Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan katıldı. İstanbul’da IF 12’inci Uluslararası İstanbul Moda Fuarı’nın açılışına katılan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "Tekstil için ne yapılacak" diye sorulması üzerine, "Bazı aklıevveller tekstilin ne olduğunu, ’artık bitmesi gerekir’ gibi lafların doğru olmadığını, asıl bundan sonra Türkiye’nin çok iyi fırsatları bulunduğunu nihayet anladı" dedi.

Sonuna kadar devam

Tüzmen, CNR Ekspo Fuarcılık, IF Konseyi ile İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İTKİB) ortaklaşa düzenlediği IF 12’inci Uluslararası İstanbul Moda Fuarı’nın açılışını da yaptı. Tekstil, konfeksiyon ve deri sektörleri için Tüzmen, "Vazgeçilmesi şöyle dursun, dünyadaki bu konjektürel gelişmeye bakarak, destek verilmek suretiyle çok fazla pazar payı alacağımız bir dönemi yaşıyor. Tekstil, konfeksiyon, deri ve moda sektörümüzün sonuna kadar arkasındayız" diye konuştu. Sektörün 23-24 milyar dolar ihracata ulaştığını ifade eden Tüzmen, "2010’larda 40 milyar doları aşan ihracata ulaşacağız" dedi.

Dış ticaret için dilek

Beraberindekilerle birlikte stantları ziyaret eden Tüzmen, Çetinkaya Kurdele’nin standında yer alan dilek ağacına bir kırmızı kurdele bağladı ve dilet tuttu. Tüzmen dileğini de "Türkiye ihracatının bu şekilde rekorlar kırarak yoluna devam etmesini ve Türkiye’nin, dünya ticaretinde en önemli ülkelerden biri haline gelmesini diledim" dedi. Tüzmen ve beraberindekiler daha sonra yine aynı yerde açılan Uluslararası Mücevher, Takı, Gümüş, Saat ve Malzemeleri Fuarı’nı da ziyaret etti.

Tüzmen fotolu çorap ürettiler

ÇORAP Sanayicileri Derneği Başkanı Kenan Koç, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’e üzerinde fotoğrafı bulunan çorap hediye etti. Daha önce ’isim yazılı ve delikli’ çoraplarla gündeme geldiklerini hatırlatan Kenan Koç, "Şimdi bu fotoğraflı çoraplarla sayın bakana ’sektörümüz çalışıyor, devamlı kendini yeniliyor o nedenle bize destek devam etsin’ mesajı vermek istedik. Çünkü çorap sektöründe de tüm tekstilde olduğu gibi kárlar çok küçüldü. İhracatımızın yüzde 85’ini AB ülkelerine yapıyoruz ve şimdi Euro’da gerileme olursa daha da zorlanacağız. Acilen sektöre destek verilmesi gerekiyor" dedi.

Rusya ile uzlaşarak çözüm bulmak istiyoruz

DEVLET Bakanı Kürşad Tüzmen, Rusya ile ticarette yaşanan sorunla ilgili, "Bir kaç hafta daha mallarımızı içeriye sokamazsak sezonu kaçırmış olacağız. Sezon kaçtıktan sonra malları göndermenizin bir anlamı yok. Sorunu aşmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Rusya bizim çok önemli bir ticaret parknerimiz ve uzlaşarak çözüm bulmak istiyoruz" dedi. Tüzmen, ilgililerin karşılıklı görüşmeler yaptığını ifade ederek, özellikle konfeksiyon ürünlerine tarife dışı engellerle karşılaşılmış olmasının büyük önem taşıdığını kaydetti. Tüzmen, "Uluslararası ve ikili anlaşmaların bize verdiği imkanları sonuna kadar kullanmaktan çekinmeyeceğimizi vurgulamak istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title