Haberler

Bakan Elvan, D-8 Genel Sekreteri Musavi'yi Kabul Etti

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "D 8 ülkeleri, ulaştırma sektöründe, özellikle denizcilik ve havacılık alanında önemli çalışmalar gerçekleştiriyor" "Oldukça yüksek kapasiteye sahip D 8 ülkelerinin atması gereken çok adım olduğunu düşünüyorum"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, D-8 ülkelerinin ulaştırma sektöründe, özellikle denizcilik ve havacılık alanında önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini belirterek, "Oldukça yüksek kapasiteye sahip D-8 ülkelerinin atması gereken çok adım olduğunu düşünüyorum" dedi.

Elvan, D-8 Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi ve beraberindeki heyeti bakanlık binasında kabul etti.

Karayollarında ve uluslararası transit taşımacılıkta Türkiye'nin çok önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Elvan, Türk tırlarının daha rahat geçiş yapabilmesi, tarife dışı engeller varsa bunların giderilmesine yönelik çalışmaların görüşmede ele alınacağını dile getirdi.

D-8 ülkeleri arasında ulaştırma sektöründe, özellikle denizcilik ve havacılık alanında önemli çalışmaların yapıldığını ifade eden Elvan, yüksek kapasiteye sahip bu ülkelerin atması gereken çok adım olduğunu söyledi.

Elvan, özellikle gemi inşa sanayisinde işbirliği, gemilerin denetimi, havacılıkta uçuş sayılarının artması ve sivil havacılığa yönelik ortak çalışmaların önemine işaret etti.

Elvan, AB müktesebatına uyum yönünde Türkiye'nin önemli çalışmalar yaptığını, bunun sonucunda da mevzuatını önemli oranda uyumlu hale getirdiğini kaydetti. Lütfi Elvan, ticaretin daha da geliştirilmesinin, iş birliğinin arttırılmasının mevzuat uyumundan geçtiğini söyledi.

"Türkiye D-8'in babası"

D-8 Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi de ulaştırmanın, D-8'in öncelikli çalışma alanlarından biri olduğunu belirterek, Türkiye'nin öncülüğünde bu alanı daha aktif hale getirmek istediklerini kaydetti.

Türkiye'nin öncülüğünde sivil havacılık alanında D-8'in önemli başarılar sağladığına dikkati çeken Musavi, sivil havacılığın yanında yol yapımı, demiryolu ve lojistik anlamında da destek beklediklerini ifade etti.

Ticaret için ulaşımın çok önemli olduğunu vurgulayan Musavi, "D-8'in 1. Ulaştırma Bakanları Toplantısı Türkiye'de yapılacak. D-8 sizin teşkilatınız. Türkiye, bu teşkilatın babası. Türkiye'nin desteğiyle D-8 daha iyi bir yere gelecek" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Musavi D 8 Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title