Haberler

Artvin'de Arıcılara Kovan ve Elektroşoklu Çit Sistemi Dağıtıldı

Güncelleme:

Artvin'in Borçka ilçesinde 60 orman köylüsüne ücretsiz bin 200 kovan ile yaban hayvanı zararlarının azaltılması amacıyla 60 elektroşoklu çit dağıtıldı.

Artvin'in Borçka ilçesinde 60 orman köylüsüne Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında ücretsiz bin 200 kovan ile yaban hayvanı zararlarının azaltılması amacıyla 60 elektroşoklu çit dağıtıldı.

"FARKLI PROJELER VAR"

Artvin Orman Bölge Müdürü Mehmet Sedat Ecevit, ilçeye bağlı Kale köyündeki Borçka Orman İşletme Müdürlüğüne ait Düzhanlar deposu önünde gerçekleştirilen dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, ilde arıcılığın gelişmesi amacıyla arı üretimi yapanlara katkı sağlamak için çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

"ÜCRETSİZ DAĞITILDI"

Bu kapsamda 2016 yılında Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi'nin hayata geçirildiğini belirten Ecevit, "Projenin gelir getirici faaliyetleri kapsamında arıcılara kovan ve yaban hayvanı zararlarının azaltılması amacıyla elektroşoklu çit sistemi veriyoruz. İlk olarak Borçka'nın Camili mikro havzasında yer alan Camili, Düzenli, Efeler, Kayalar, Maral ve Uğur köylerindeki 60 aileye bin 200 arı kovanı ile 60 elektroşoklu çit sistemi dağıtacağız." dedi.

HİBE DESTEĞİ ALINDI

Ecevit, proje çerçevesinde ay sonunda Yusufeli ilçesi mikro havzasındaki Alanbaşı, Bakırtepe, Çeltikdüzü, Kılıçkaya ve Köprügören köyündeki 27 aileye de 540 arılı kovan ile 27 elektroşoklu çit sistemi dağıtılacağını ifade ederek, "Böylece 87 aileye bin 740 kovan ve 87 elektroşoklu çit sistemi ulaştırılmış olacak. İlimizde arıcılığın geliştirilmesi ve desteklenmesine ilişkin bu yıl uygulanacak projeler kapsamında üreticilere 2 milyon 795 bin 722 lira hibe desteği sağlanacak." diye konuştu.

Ecevit, projelerin bölgede arıcılığın geliştirilmesi noktasında önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Kaymakam Vekili Hüseyin Çam, İlçe Belediye Başkanı Aslan Atan ve diğer ilgililerin katıldığı tören, üreticilere kovan ve elektroşoklu çit sistemi dağıtımının ardından sona erdi.


Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Sedat Camili Borçka Artvin Yerel Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

Bırakın kürklüler le uğraşmayın doyunca giderler. . Asıl çakallardan korkun. . Çakallar hiç doymuyorlar. . Yedikçe iştahları açılıyor, daha da vahşileşiyorlar. .

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title