Haberler

'Alt Gelire Üst Marka' Çadırı

Ünlü Markaların Yüzde 50-70 İndirimlerle Satış Yaptığı ve Mağazaların Promosyonlarla Tüketici Çekmeye Çalıştığı İstanbul'un Yeni Alışveriş Merkezi Outlet Çadır Açıldı.

Ünlü markaların yüzde 50-70 indirimlerle satış yaptığı ve mağazaların promosyonlarla tüketici çekmeye çalıştığı İstanbul’un yeni alışveriş merkezi Outlet Çadır açıldı.

Takım elbiselerin 49 YTL’den, ayakkabıların 9.99 YTL’den başladığı çadır için "izdiham yaşandığını" söyleyen Derimod Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim, "Alt gelir grubunu üst markalarla buluşturduk" dedi.

DÜNYANIN ve Türkiye’nin önde gelen markalarının bulunduğu İstanbul Yenibosna’da bulunan Outlet Çadırı açılır açılmaz bayram öncesi tüketicilerden yoğun ilgi görmeye başladı. Çadırda 3.99 YTL’den başlayan fiyatlar 400 YTL’ye kadar çıkıyor. 6 ay boyunca açık kalması planlanan çadırda, Derimod, Beymen, Damat Tween, Crispino, Koton, Ramsey ve Network gibi ünlü markalar bulunuyor. Haftada 200 bin ziyaretçinin gelmesi beklenen merkezde Prada, Armani, Versace gibi markalarında satışları yapılıyor.

ALT GELİRE ÜST MARKA: Çadırda daha çok üst gelir grubuna hitap eden markaların bulunduğuna dikkat çeken Derimod’un Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim, Türkiye’nin ABD’deki gibi ucuz ve kaliteli malları olan outlet merkezlerine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Zaim, "Türkiye’de düşük gelirli vatandaşlar üst markalara ulaşmak istiyor. Semt pazarlarında ise Çin malı ürünlere etiketlerimiz basılıyor. Tüketiciye ucuz ve kaliteli outlet merkezleri sunduğunuz zaman sahte ürünlerinde önüne geçersiniz" dedi.

ETİKETİN YÜZDE 50’Sİ: Outlet Çadır bayram öncesi yoğun ilgi görürken fiyatların da tüketiciler için cazip olduğu dikkati çekti. Ayakkabı, takım elbise, gömlek, ceket, pantolon ve kabanların fiyatları mağaza etiketlerinden de yüzde 50 daha ucuz. Bazı mağazalar fiyatları yüzde 70 aşağı çekerken bazıları da promosyon ürünlerle tüketicinin ilgisini çekmeye çalışıyor. Çadırda ayakkabı fiyatları 9.99 YTL’den başlarken, ünlü markalarda takım elbiseler 49 YTL’ye kadar düşüyor. Ceket fiyatlarının 14 YTL’den başladığı mağazalarda yeni sezon ürünler ise 20 ile 200 YTL arasında değişebiliyor.

HER KESİME HİTAP EDECEĞİZ: Outlet Çadır Genel Müdürü Vedat Özcan, "Türkiye’de böyle bir şeyi ilk kez organize ediyoruz. Ülkemizin önde gelen markaları ile dünya markalarını birlikte sunup bu çadırda her kesime hitap etmeyi amaçlıyoruz" dedi. Outlet Çadır’ın üreticilerin mallarını elinden çıkarmak için iyi bir fırsat olduğunu savunan Özcan, şöyle konuştu: "Bu mallar depoda bekletiliyordu. Şimdi üretici hem depo masrafından kurtulacak, hem de yeni müşteriler edinecek. Çadıra gelenlerin hiçbiri eli boş bu çadırdan ayrılmıyor. Ürünlerin kalitesi ortada. Daha kaliteli mallar ve ucuz ürünler ile yeni bir outlet merkezi oluşuyor."

DİYARBAKIR’A GİDEBİLİRİZ: Vedat Özcan, önümüzdeki 6 ay boyunca Outlet Çadır’ın açık kalacağını belirterek, "Çadırı İstanbul’un ve Türkiye’nin farklı yerlerine de götürmeye çalışacağız" dedi. Özcan, özellikle Antalya’da Outlet çadır merkezi kurmak için çalışacaklarını anlatarak şu bilgileri verdi: "Antalya’da kışın gidip bu çadırı açmak istiyoruz. Yazın gidersek turistler alır. Ankara, Konya gibi illerde de çadırı kurup satışlar yapabiliriz. Türkiye’de bu markalara karşı büyük bir ilgi olduğunu gördük. Önümüzdeki dönemde çok farklı bir proje için de düğmeye basacağız. Yerli ve yabancı markaların bulunduğu çadırı Diyarbakır’a götürebiliriz. Orada bir ortağımız var. Anlaşmalar yapılırsa ve markalar da bunu kabul ederse Diyarbakır’da da çadırı açarız."

En ucuz ürün 3.9 YTL

İSTANBUL Yenibosna’da açılan ve 6 ay boyunca müşterilere kapısını açan Outlet Çadırında en ucuz ürün 3.99 YTL’den başlıyor. En pahalı ürünün 400 YTL’ye kadar çıktığı çadırda yerli büyük markalara rağbet gösteriliyor. Özellikle bayram öncesi alışverişçilerin uğrak yeri olması beklenen çadır da yeni sezon ürünlerde satılıyor. Promosyon ve indirimlerle birlikte müşteri çekmeye çalışan çadırdaki mağazaların önümüzdeki dönemde fiyatları daha da aşağıya çekmesi bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title