Haberler

AKP'den İran'a Yimpaş Ricası

AKP Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan Başkanlığındaki TBMM Dışişleri Komisyonu Heyetinin Yimpaş'ın Batırdığı Paraların Kurtarılması İçin İran'dan Yardım İstediği Ortaya Çıktı.

Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar tutuklanarak yarıaçık cezaevine konulurken, AKP Eskişehir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan başkanlığındaki TBMM Dışişleri Komisyonu heyetinin Yimpaş’ın batırdığı paraların kurtarılması için İran’dan yardım istediği ortaya çıktı.

Görüşmelerde Yimpaş’ın İran’da alışveriş merkezi açmak ve GSM operatörü ihalesine girmek amacıyla İranlı ortaklı şirketlerde yaklaşık 15 milyon dolar batırdığı bildirildi. Bu sorunu heyetteki AKP’li milletvekillerinin gündeme getirdiği öğrenildi.

BEN SÖYLEMEDİM: Mercan, görüşmelerde kendisinin TAV, Ülker ve Turkcell’in adını andığını, Yimpaş’ı da diğer bir milletvekili arkadaşının gündeme getirdiğini belirterek, "Konu hakkında bilgim olsa ben de gündeme getirirdim. Bir firma içeride sorunlu olabilir, ama yurtdışında bir haksızlığa uğradıysa onu dile getirmek başka bir şey. Bu nedenle bilgi sahibi olsam, Yimpaş’ı da dile getirirdim" dedi.

TÜM FİRMALARIN SORUNLARI: Mercan, Hürriyet’e şöyle konuştu: "Adını andığım üç firma nezdinde, bütün Türk firmalarının yaşadığı sorunları dile getirdim. Muhataplarım haklı buldular, olmaması gerektiğini, bazı sorunların da çözülmekte olduğunu söylediler. Sonuçta biz Hükümet değil, TBMM heyetiyiz. Ama, Hükümetin ve Türkiye’nin ne düşündüğünü dilimiz döndüğünce anlattık. Çabalarımız, Hükümetler, bürokratlar ve firmalar arası yapılacak görüşmeleri kolaylaştırmak için. Somut sonuç o zaman alınır. Türkiye İran’dan 7 milyar dolarlık gaz alıp, 1 milyar dolarlık ihracat yapıyor. İran’ın da Türk firmalara kolaylık göstermesi lazım. Biz, bunu dile getirdik."

HEYETTE KİMLER VARDI: AKP’li Mercan başkanlığındaki 5 kişilik TBMM heyeti, geçen hafta İran’a gitti. Heyet Başkanı Mercan, İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mottaki dahil yaptığı görüşmelerde, Türk şirketlerinin önündeki engelleri ve yaşanılan sıkıntıları anlattı. AKP Grubunu Mercan ile birlikte Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Tekeli ve MHP Muğla Milletvekili Metin Ergun yer aldılar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title