Haberler

Ağaoğlu'na Büyük Şok

Güncelleme:

Ali Ağaoğlu'nun yaptığı suç duyuları takipsizlik ile sonuçlandı.

İşadamı Ali Ağaoğlu, Habertürk Gazetesi'nde yayınlanan haberler ile Fatih Altaylı ve Umur Talu'nun köşe yazılarına karşı yaptığı 20 tekzip başvurusunda da kaybeden taraf oldu.

Ağaoğlu'nun İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı suç duyuları da yayınların basın özgürlüğü çerçevesinde yer aldığı ve gerçeği yansıttığı gerekçesiyle takipsizlik ile sonuçlandı.

Ali Ağaoğlu hakkında Kasım 2012 ve Ocak 2013 tarihleri arasında Habertürk Gazetesi'nde yer alan haberler ile Fatih Altaylı ve Umur Talu'nun köşesinde kaleme aldığı yazılar üzerine Sulh Ceza Mahkemesi'ne 20 ayrı tekzip talebinde bulundu. Mahkeme bunlardan 10'unu reddederek, 10'unu kabul etti.

Yapılan itirazı değerlendiren Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Vahdettin Toplucu ise 'tekzibin yayınlanması kararına itirazı' kabul etti. Böylelikle Sulh Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiği 10 tekzip kararı da kalktı.

SAVCILIK: GERÇEKLERİ İÇERİYOR

Ayrıca Ali Ağaoğlu'nun aynı yayınlarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı suç duyuruları da takipsizlik kararı ile sonuçlandı. Savcılık, "Haberlere ve köşe yazılarına konu olan anlatımların basın özgürlüğü içinde kaldığı ve gerçek olduğu"nu bildirerek kovuşturmaya

Kaynak: TheLira.com / Ekonomi

Fatih Altaylı Ali Ağaoğlu Umur Talu Habertürk Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title