Haberler

Abdülkerim Emek, Metro Holding'in Başına Geçti

Güncelleme:

Eski Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Abdülkerim Emek, Metro Holding'in CEO'su oldu.

Başbakanlık eski Müsteşar Yardımcısı Abdülkerim Emek, Metro Holding’de CEO olarak göreve başladı. 

Emek’in adı, Galip Öztürk’e yönelik soruşturmada iddianameye girmiş, ancak yapılan yargılama sonrası beraat etmişti.

Konu ile ilgili Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş.’den (Metro Holding) Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada Abdulkerim Emek’in 213 milyon lira piyasa değeri bulunan Metro Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su olarak göreve başladığı bildirildi.

GALİP ÖZTÜRK DAVASI NEDENİYLE BAŞBAKANLIK'TAN İSTİFA ETMİŞTİ

Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevinden önce Sermaye Piyasası Kurulu Üyeliği de yapan Emek, Galip Öztürk dosyasına adının karışması ile birlikte Başbakanlık’taki görevinden istifa etmişti.

EMEK BERAAT ETTİ 

70 kişinin yargılandığı Galip Öztürk dosyasında Emek, Metro Holding’in SPK’daki işlerine kolaylaştırmakla suçlanmıştı. 

‘Haksız ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü’ne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek’le suçlanan Emek, İstanbul Ağır Ceza’da yapılan yargılama sonrası beraat etmişti. Çeşitli sürelerde hapis cezası verilen diğer sanıkların dosyası ise Yargıtay aşamasında.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Sermaye Piyasası Kurulu Abdülkerim Emek Galip Öztürk Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (19)

OZAN BEYAZ:

GALİP ÖZTÜRK ÜN TAYYİP E YALAKALIGININ SEBEBİ ORTAYA ÇIKMIŞTIR,,,,

61
9
yanıtYanıtla
mehmetmaceraci63@hotmail.com:

calin calin bu dunya sizede kalmaz.

50
12
yanıtYanıtla
masum akpli:

demek metro'ya ibmicez bundan gayrı, hmm, dur notumu alayım da unutmayayım

31
18
yanıtYanıtla
ŞAŞIRMAYIN:

Metro zaten akapenindi.Ticareti de iyi biliriz biz.Muhallebici dükkanlarını,özel hastaneleri,vakıf kurmayı,oğullarımız ticaret yapsın diye mısırın,pırlantanın vergisini yasa çıkartıp sıfırlamayı sizden öğrenecek değiliz.Devlet arazilerini müteahhitlere peşkeş çekip avanta olarak villa almayı da iyi biliriz.Evdeki trilyonları sıfırlayıp konuyu kapatmayı,suçüstü olup dinlenen ses kayıtlarımızı koyun halka unutturmayı da çok iyi biliriz.Sit alanlarıiçin anında düzenleme yapıp oralara da konmayı biliriz.Bilmediğimiz tek şey Allah'ın (cc) bazı günahların cezasını öbür dünyaya bırakmadığı.

40
5
yanıtYanıtla
GÜNDİ:

bilip bilmeden yazmayın.. galip öztürk samsunlu bir iş adamı cemaatın adamları defalarca himmet adı altında para aldılar... son seferinde yüklü miktar olunca adam bana makbuz verin dediği için içeri alındı ve yargılandı.. yani anlayacağınız adamı şantajla para koparmaya çalıştılar ve kurulan ilişkileri bozuldu.. bu adam defalarca söyledi bana kumpas kurdular diye.. ama ne kadarı doğru ne kadarı yanlış allah bilir bir bu a.kerim emek denen adamı bilmem etmem.. eski SPK üyesimiş deniyor...

1
33
yanıtYanıtla
Kurukuru@hotmail.com:

Boş boş konuşma kardeş. Ben Samsun'luyum ve tüm samsunlular galibin boş otobüsleri doluymuş gibi kaldırarak ne kadar vergi kaçırdığını bilir

yanıt0
yanıt0
gayegaye1596@yahoo.com:

yandaş gazete yalanları ile dolmuşsun gundi biraz da başka gazete oku, hem cemaat demiycen onlara yeni isimleri paralel niye başbakana karşı çıkıyon sonra içeri alırlar bak seni

yanıt0
yanıt0
69 BALLI İHALELER ŞAHANE:

GALİP ÖZTÜRK İSTENİLEN İFŞAATLAR YAPIP HÜKÜMETE YARDIMCI OLDU MÜSTEŞAR YARDIMCISI DEVLETTEN BALLI İHALELERİ DAHA KOLAY ALSIN DİYE BAŞA GETİRİLDİ.ŞİMDİ GELSİN BALLI DEVLET İHALELERİ.İYİ İŞMİŞ YANİ

30
1
yanıtYanıtla
savulun:

Benim gariban anam akrabalarım dindar, hak yemiyen, dürüst diye akp'ye oy versin bunlarda ne güzel, tanıdık eş dosta peşkeş çeksin. Oy veren umrunda mı onların.

24
4
yanıtYanıtla
musdi:

kendi adamlarını ajan olarak içlerine göndermişlerdir

18
9
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title