Haberler

"4. Yeşil Nokta Çevre Ödülleri" Sahiplerini Buldu

Türkiye Hazır Beton Birliği'nin (THBB) hazır beton sektöründe, doğa ve kentsel çevreyle uyumlu üretim ve hizmetin teşviki amacıyla düzenlediği "4.Yeşil Nokta Çevre Ödülleri Yarışması"nda sahiplerine ödülleri törenle verildi.

Türkiye Hazır Beton Birliği'nin (THBB) hazır beton sektöründe, doğa ve kentsel çevreyle uyumlu üretim ve hizmetin teşviki amacıyla düzenlediği "4. Yeşil Nokta Çevre Ödülleri Yarışması"nda sahiplerine ödülleri törenle verildi.

THBB'den yapılan açıklamaya göre yarışmaya katılan Akçansa Çimento San. ve Tic. AŞ Betonsa Samsun Hazır Beton Tesisi, Çimsa Çimento San. ve Tic. AŞ Pamukova Hazır Beton Tesisi, Kozan Hazır Beton Tesisi, Misis Hazır Beton Tesisi ve İnegöl Hazır Beton Tesisi, Kar Beton Sancaktepe Hazır Beton Tesisi, Limak Batı Çimento, San. ve Tic. AŞ Velimeşe Hazır Beton Tesisi, Nuh Beton AŞ Gemlik Hazır Beton Tesisi ve Adapazarı Hazır Beton Tesisi ve Oyak Beton San. ve Tic. AŞ Yenibosna Hazır Beton Tesisi ödül aldı.

Ödül kazanan tesislerden Akçansa Çimento San. ve Tic. AŞ Betonsa Samsun Hazır Beton Tesisi, Çimsa Çimento San. ve Tic. AŞ Pamukova Hazır Beton Tesisi ve Nuh Beton AŞ Gemlik Hazır Beton Tesisi "Uluslararası Temsil Ödülü" almaya hak kazandılar. Bu ödülü alan bu tesisler, Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) tarafından Türkiye'yi temsilen ödüllendirilecek.

Yarışma seçmelerinde, hazır beton tesislerinin sadece temizliği, estetik görünümü ve yeşillendirilmiş olması göz önünde bulundurulmadı. THBB Çevre Denetim Listesi'nde yer alan hava kalitesinin korunması, gürültü, atık su kontrolü, akaryakıt, yağ ve kimyasal madde yönetimi, katı atık yönetimi ve trafik yönetimi gibi ayrıntılı çevre kontrolü unsurlarının yanı sıra tesisin Kalite Güvence Sistemi'ne (KGS) dahil olup olmaması, toz emisyon izni, geri dönüşüm sistemleri gibi hususlar tesis denetimlerinde dikkate alındı. Tesisler oluşturulan denetim ekipleri tarafından ziyaret edildi ve incelemelerde bulunuldu. Hazırlanan raporlar, Türkiye Hazır Beton Birliği Çevre Komitesi tarafından değerlendirilerek kazanan tesisler belirlendi.

Muhabir: Sergül Keskin

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

Akçansa Türkiye Samsun Çimsa Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title