Haberler

"25 Ekim Dünya Makarna Günü" İstanbul'da Kutlandı

“Dünya Makarna Günü” bu yıl da Uluslararası Makarna Organizasyonu’nun (IPO) katkılarıyla, Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) tarafından düzenlenen bir organizasyonla İstanbul’da kutlandı.

"Dünya Makarna Günü" bu yıl da Uluslararası Makarna Organizasyonu'nun (IPO) katkılarıyla, Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) tarafından düzenlenen bir organizasyonla İstanbul'da kutlandı.

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği'nden (TMSD) yapılan açıklamaya göre, bugün gerçekleşen kutlamaya Uluslararası Makarna Organizasyonu üyeleri ve makarna, sağlık ve beslenme alanında uzman çok sayıda davetli katıldı. Tüm dünyada eşzamanlı kutlanan "25 Ekim Dünya Makarna Günü" vesilesiyle makarna hakkında yanlış bilinen doğrular da masaya yatırıldı.

TMSD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bozkurt, tüm davetlilere bu çok özel kutlamaya katıldıkları için teşekkür etti ve eski Roma'dan Çin'e medeniyetlerin ve sofraların vazgeçilmezi olan makarnanın, bugün ihracat rakamlarıyla da Türk gıda sanayisinin öncüsü haline geldiğini kaydetti.

Bozkurt şunları kaydetti:

"Katkısız, doğal, mideyi yormayan ve bilinenin aksine besin değeri ekmekten yüksek olan makarnanın en önemli özelliği ise her yaşta tüketilebiliyor olması. Üreticiler olarak önceliğimiz gıda güvenliği ve doğru tüketim alışkanlıklarını yaygınlaştırmak. Makarnanın vitamin ve mineraller açısından zenginliğinin yanında yağsız olduğu için kolesterolü düşürücü etkisi de vardır; şeker-kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Glisemik indeksi düşük bir besin olan makarna, metabolizmada hemen enerjiye dönüştüğü için sporcular ve fiziksel güç gerektiren işlerde çalışanlar için de idealdir ve hepsinden önemlisi: makarna şişmanlatmaz." - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Murat Bozkurt İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title