Haberler

Sabancı Holding, 500 Milyon TL Yatırım Yapacak

Güncelleme:

2014 yılında 6,5 milyar TL üzerinde ciro hedefleyen Sabancı Holding, yatırım tutarını katlayarak büyütecek.

Sabancı Holding Sanayi Grubu 2013 yılı cirosunun 5,5 milyar TL'yi aşmasını öngördüklerini, 2014 yılında ise 6,5 milyar TL üzerinde ciro hedeflediğini açıkladı.

2013 yılında yaklaşık 200 milyon TL'lik yatırım yapan Sabancı Sanayi Grubu, 2014 yılı için iki katın üzerinde artışla yaklaşık 500 milyon TL'lik yatırım planladığını da duyurdu.

Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı Mehmet Pekarun,düzenlediği basın sohbet toplantısında sanayi grubu şirketlerinin 2013 performansları ve 2014 hedefleri konusunda bilgi verdi.

Sabancı Holding Sanayi Grubu'nun, piyasalara uzun vadeli bakış stratejisiyle, pazarlarındaki değişkenlikleri fırsata çevirmeye devam ederek, sektörlerinde liderliğini pekiştirdiğini ifade eden Mehmet Pekarun "2013'te ciro ve karlılığını artıran Sanayi Grubumuz 2014'te yatırımlarını iki katın üzerinde artıracak" dedi.

KORDSA GLOBAL'İN CİRO HEDEFİ 150 MİLYON DOLAR

Kordsa Global'in,dünyanın lider endüstriyel naylon, polyester ve kord bezi üreticisi olduğunu ve dünyanın önde gelen tüm lastik üreticilerinin ihtiyacı olan ağır denye endüstriyel naylon, polyster, kord bezi ve tek kord üretimi yaptığını belirten Pekarun,Kordsa'nın üretim faaliyetlerini Türkiye, Mısır, Almanya, ABD, Brezilya, Arjantin, Çin, Endonezya ve Tayland'da bulunan, toplam 11 tesisinde sürdürdüğünü kaydetti.

Kordsa Global bünyesinde yaklaşık 4 bini aşkın kişinin çalıştığını belirten Pekarun,Kordsa Global'in, 2013 yılında geliştirdiği yeni ürün sayısını 12'ye, bunlardan elde edilen cirosunu ise 26 milyon dolara ulaştırdığını ve 2017 hedefinin ise 17 yeni ürün ile 150 milyon dolar ciro olduğunu söyledi.

BRİSA İHRACATINI YÜZDE 10 ARTIRACAK

Brisa'nın, Türkiye'de lastik endüstrisinin önde gelen kuruluşu olduğunu ve dünya lastik pazarı lideri Japon Bridgestone Corporation ve Sabancı Holding ortaklığında faaliyet gösterdiğini ifade eden Pekarun, Türkiye'nin dört bir yanında 930 noktaya yayılmış satış ve satış sonrası servis ağı ile hizmet veren Brisa'nın dünya üzerinde toplam 5 bin satış noktası bulunan Lassa markalı Türk malı lastikler günümüzde 60 ülkede son kullanıcı ile buluştuğu bilgisini verdi. Pekarun, "Önümüzdeki dönemde Rusya'da var olmadığımız bölgelerde var olmayı, Yeni Zelanda, Güney Amerika ve Güney Afrika gibi pazarlarda Lassa markasıyla yer alıp ihracatımızı yüzde 10 artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Sanayi Grubu'nun bir diğer şirketi Yünsa'nın, Avrupa'nın en büyük yünlü kumas¸ üreticisi ünvanı ile dünyanın ilk bes¸ firması arasında yer aldığını hatırlatan Mehmet Pekarun, 60'tan fazla ülkeye ihracat yapan Yünsa'nın İngiltere, Almanya ve Çin'de satıs¸ ofisleri ve İspanya, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan, Finlandiya, İsveç, Kanada, Rusya, Japonya, Hong Kong ve Brezilya'da acenteleri bulunurken, şirketin Çerkezköy'de üretim yaptığını ve İtalya Biella'da tasarım ofisi bulunduğunu söyledi.

"TEMSA OTOBÜSLERİ AVRUPA YOLLARINDA"

Grubun otomotiv sanayindeki şirketi Temsa'nın,kendi markası ile otobüs ve midibüs segmentinde üretim ve ihracat yaptığını belirten Pekarun Temsa Adana üretim tesisinin, 4 bin adet otobüs ve midibüs, 7 bin 500 adet hafif kamyon olmak üzere yılda tek vardiyada, toplam 11 bin 500 adet araç üretim kapasitesine sahip olduğunu kaydetti. Temsa'nın , ürünlerini 64 farklı ülkeye ihraç ettiğini hatırlatan Pekarun, sadece Fransa'da, 3 bin 500 adedin üzerinde Temsa markalı otobüsün yollarda olduğunu ve Fransa dışında Almanya, İtalya, Avusturya, İsveç, Litvanya ve Benelux ülkeleri Avrupa'daki önemli pazarlar konumunda olduğunu, çeşitliliğini artırdığı ürün gamı ile Temsa'nın , ABD'deki pazar payını hızla yükselttiğini söyledi.

Pekarun,ABD Pazarına 2008 yılında ilk ürünlerini kendi markası ile sunmaya başlayan Temsa'nın 2014 yılında ABD pazarına 60 milyon dolar ihracat hedefi bulunduğunu da sözlerine ekledi. Temsa İş Makinaları, dünyanın önde gelen markası Komatsu ile birlikte, Dieci ve OMG markalarının da distribütörlüğünü yürüttüğünü belirten Pekarun, Temsa'nın 2013 yılında satışlarını önceki yıla göre adet bazında yüzde 50 artırdığını ve 7 ana ürün segmentinde pazar payını 3 puanlık artışla yaklaşık yüzde 12,5 seviyesine taşıdığını bildirdi. Mehmet Pekarun, Pick-up sınıfında ürünleri bulunan Mitsubishi L200 "ün , 2013 yılında birçok pazarlama etkinliğinde müşterileriyle buluştuğunu, Türkiye'de 2006 yılındaki lansmanından bugüne toplam 24 bin adetten fazla satarak en çok tercih edilen pick-up olduğunu ve 2013 yılsonu itibarıyla toplam 3 bin 589 adet satarak yüzde 25,6'lık pazar payıyla pickup segmentinde yine lider olduğunu söyledi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Sabancı Holding Türkiye Kordsa Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title