Haberler

17. Avrasya Ekonomi Zirvesi Gala Gecesi

İHKİB Başkanı Tanrıverdi: "Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin 52 ülkenin üst düzey yöneticisi ve parlamenterini ağırlaması, Türkiye’yi tanıtmak anlamında büyük bir önem taşıyor" "Bu zirvenin ihracatımıza ve tanıtımımıza çok büyük katkı sağladığına inanıyoruz" Marmara Grubu Vakfı Başkanı Suver: "Avrasya Ekonomi.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Marmara Grubu Vakfının 17 yıldır düzenlediği Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin 52 ülkenin üst düzey yöneticisi ve parlamenterini ağırlamasının, Türkiye'yi tanıtmak anlamında büyük bir önem taşıdığını belirtti.

Marmara Grubu Vakfı (MGV) tarafından düzenlenen Avrasya Ekonomi Zirvesi, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliğinin (İHKİB) düzenlediği gala gecesi ile başladı.

Gecede konuşan İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Marmara Grubu Vakfı'nın 17 yıldır düzenlediği organizasyona birlik olarak destek vermekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, zirvenin 52 ülkenin üst düzey yöneticisi ve parlamenterini ağırlamasının, Türkiye'yi tanıtmak anlamında büyük önem taşıdığını kaydetti.

Tanrıverdi, zirvenin aynı zamanda ticari ilişkilerin sağlanması ve derinleştirilmesi anlamında da önemli bir rol üstlendiğine vurgu yaparak, şöyle konuştu:

"Marmara Grubu Vakfı bir STK olarak yıllardır bu zirveyi başarıyla sürdürüyor. İHKİB olarak zirveyi çok önemsiyoruz. Zirve süresince düzenlenecek toplantılarda sektörümüzün özelliklerini anlatacağız. 193 ülkeye ihracat yapıyoruz. En büyük imalatçı ve ihracatçı ülkelerden biriyiz. Bu tür toplantılarla markalarımızı dünyaya tanıtma imkanı da buluyoruz. Gelen konuklar markalarımızı yakından tanıma fırsatı buluyor. Markalarımız ülkelerine gittiğinde kendilerine destek oluyorlar. Gelen konuk ülkelerin hepsi Türkiye'nin ticaretini geliştirmesi gereken ülkeler. O yüzden bu zirvenin ihracatımıza ve tanıtımımıza çok büyük katkı sağladığına inanıyoruz."

"Avrasya Ekonomi Zirvesi'ne 52 ülke katılıyor"

MGV Başkanı Akkan Suver de vakıf olarak 17 yıldır Türk özel sektörünün desteğiyle Türkiye'nin aydınlık yüzünü tanıtmak için çıktıkları yolda Türkiye'yi anlatmaya devam ettiklerini belirterek, 17 yıl içinde çok sayıda cumhurbaşkanı, başbakan ve parlamenteri dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye davet ettiklerini söyledi.

Suver, 52 ülkenin zirveye katıldığını vurgulayarak, "Avrasya Ekonomi Zirvesi ile Türkiye'nin ve Türk insanının modern yanını 17 yıldır dünyaya anlatıyoruz. Bir STK için sürdürülebilir olmak çok önemli bir unsurdur. Biz bu başarıyı yıllardır devem ettiriyoruz ve ettireceğiz" dedi.

Bu arada, Asya'dan Amerika'ya, Avrupa'dan Afrika'ya 50'nin üzerinde ülkeden cumhurbaşkanı, başbakan, bakan ve temsilcilerin katıldığı zirvenin açılışında moda tasarımcısı Özlem Kaya, "2014 ilkbahar - yaz koleksiyonunu" da sergiledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Hikmet Tanrıverdi Marmara Türkiye Avrasya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title