Haberler

Ekodosd'tan Beşparmak Dağları İçin Tanıtım Atağı

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD), üzerinde 8 bin yıllık kaya resimleri bulunan Beşparmak Dağları'nın kültürel zenginliklerini tanıtabilmek için seferberlik başlattı.

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD), üzerinde 8 bin yıllık kaya resimleri bulunan Beşparmak Dağları'nın kültürel zenginliklerini tanıtabilmek için seferberlik başlattı. Bu kapsamda, doğal ve kültürel kaynak değerleriyle eşsiz güzellikte bir doğa alanı olan Beşparmak Dağları'nın eteklerindeki Aydın'ın Söke İlçesi'ne bağlı Karakaya Köyü'ne tanıtım panosu dikildi.

5 yıldan bu yana EKODOSD- Karakaya Muhtarlığı işbirliğiyle yapılan 'Tarih Öncesi Kaya Resimleri Şenliği'yle adını duyuran Karakaya Köyü, son yıllarda birçok yerli-yabancı doğa ve tarih severlerin uğrak yeri oluyor. Gelen ziyaretçilerin bölgeyle ilgili doğa ve tarih konusunda bilgi alabilecekleri bir tanıtım panosu hazırlanıp köy muhtarlığının önüne dikildi. Tanıtım panosuyla, öncelikle köyde yaşayan yöre insanlarının bilgilendirilmesi sağlanıp, ziyarete gelen konuklara da bölgenin doğal ve kültürel değerleri tanıtıması hedeflendi. Uygulamayla, özellikle köyde yaşayan yöre insanlarının kendi değerlerine sahip çıkarak, dağın emanetlerinin korunmasına katkı yapmaları amaçlandı. Hazırlanan bu tabelanın örnek olması, kendine has özellikleri ve güzellikleri bulunan diğer köylere de yapılması için Aydın Valiliği'ne müracaatta bulunması da planlandı.

'MİLLİ PARK ÇALIŞMALARINI DESTEKLEMİYORUZ'

Bahattin Sürücü, eşsiz güzellikte doğa alanlarına ve benzersiz tarihsel miraslara sahip olan Karakaya Köyü'nün, aynı zamanda maden ocaklarının tehdidi altında bulunduğuna dikkat çekti. Sürücü, "Köyün hemen üzerindeki maden ocakları tarafından doğa geri dönülmez bir biçimde tahrip edilmekte, aynı zamanda köyde yaşayan insanların sağlığını olumsuz olarak etkilemektedir. Beşparmak Dağları için 2 seçim görülmektedir. Birisinde, maden ocaklarından oluşan bembeyaz bir çöle dönüşen ve geri dönülmez tahribatların yaratıldığı bir doğa olacaktır. Diğerinde ise tüm doğal ve kültürel değerlerini koruyarak, planlı ve sürdürülebilir bir şekilde yapılacak ekoturizm projeleriyle, hem yöre insanlarına hem de ülkemize yıllarca kazandıracak tahrip olmamış bir dağ kalacaktır. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün dağla ilgili Milli Park çalışmalarını ve Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun yapmış olduğu koruma çalışmalarını önemsiyor ve destekliyoruz" dedi. - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beşparmak Dağları Karakaya Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title