Haberler

Siirt'te İhtiyaç Sahibi Bin Öğrenciye Eğitim Desteği

Güncelleme:

Vali Ahmet Aydın, "Çocuklarımızın gözlerindeki o ışıltıyı görmek bizlere yetiyor" dedi

İş Adamı Hemşerimiz Ethem Sancak'ın eşi bayan Nurten Sancak yeni eğitim ve öğretim döneminde, ilimizde eğitim gören bin ihtiyaç sahibi öğrenciye; okul çantası, kırtasiye ve kitap yardımında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Siirt'i ziyareti sırasında Siirt'te ki öğrencilere ve Suriyeli öğrencilere okul yardımında bulunacağı sözünü veren Bayan Sancak, okulların başlamasıyla birlikte yardımları Siirt'e gönderdi.

Cumhuriyet İlköğretim düzenlenen dağıtım törenine; Vali Ahmet Aydın, Siirt Ak parti Milletvekilli Afif Demirkıran, İl Milli eğitim müdürü Fethi Suay, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Hiçbir çocuğun ailesinin maddi imkânlarının yetersizliğinden dolayı öğrenimine ara vermesine izin vermediklerini belirten Vali Ahmet Aydın," İş adamımız sayın Ethem Sancak ve eşleri Nurten Sancak hanımefendiye eğitime verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Öğrencilerle bir süre sohbet ederek, onlara çalışmaları yönünde nasihatte bulunan Vali Ahmet Aydın,"Nurten Sancak hanımefendi, ilimizde ihtiyaç sahibi bin öğrenciye dağıtılmak üzere kırtasiye malzemeleri ve okul çantası gönderdi. Bizlerde bu hediyeleri ihtiyaç sahibi çocuklarımıza dağıtıyoruz. Çocuklarımızın gözlerindeki o ışıltıyı görmek bizlere yetiyor" dedi.

SURİYELİ ÇOCUKLAR SİİRT'TE EĞİTİME BAŞLAYACAK

Vali Aydın,'Suriyeli çocukların okula başlamaları yönünde de bir çalışma yaptıklarını ve okul masraflarının tamamını Valiliğin karşılayacağını' söyledi.

Vali Aydın,"Suriyeli mültecilerin çocuklarının da okullaştırılmasına yönelik bir çalışma başlattık. Bu çocukların okullara kaydedilmelerine yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu çocuklarımızın bütün okul ve kırtasiye masraflarını Valilik olarak üstleniyoruz." Şeklinde konuştu.

Bin öğrenciye dağıtımı gerçekleşen hediye setleri, Ayyıldız ilkokulu, Şehit Davut İlbaş ilkokulu, 75. Yıl ilkokulunda öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtımı yapıldı.

Muhabir : M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Eğitim

Ethem Sancak Ahmet Aydın Fethi Suay Siirt Eğitim Haberler

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

title