Haberler

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Depremlere Rağmen Yüzde 97,6 Doluluk Oranına Ulaştı

Güncelleme:

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenmesine rağmen yüzde 97,6 doluluk oranına ulaştı. Üniversitedeki hazırlıklar büyük ölçüde tamamlandı ve yeni eğitim öğretim yılı için hazır hale getirildi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), kentin Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenmesine rağmen yüzde 97,6 doluluk oranına ulaştı.

Depremlerden etkilenen Osmaniye'de, yeni eğitim öğretim yılı için üniversitedeki hazırlıklar büyük ölçüde tamamlandı.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, AA muhabirine, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden OKÜ'nün de olumsuz etkilendiğini söyledi.

Yaşanan depremlerde OKÜ'ye ait binalarda çok büyük hasar meydana gelmediğini aktaran Uzun, "Hafif ve orta hasarlı binalarımız var. Onlarda da hızlı bir şekilde tadilat çalışmalarımız devam ediyor. Birçoğunda da çalışmalar tamamlandı." dedi.

Uzun, geçen yıl yüzde 97,5 oranında doluluğa ulaşan üniversitelerinin bu yıl depreme rağmen tercih edilmesinin kendilerini memnun ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Üniversitelerde bölümlerin doluluk oranı çok önemli. Burada biz mümkün olduğu kadar doluluk oranlarını yukarıda tutmaya çaba harcıyoruz. Yüzde 97,6 dolayında bir doluluk oranımız var. Bu nedenle oldukça memnunuz. Lisans ve ön lisans programlarımızı birlikte değerlendirdiğimizde ön lisansta daha yüksek bir doluluk oranımız var. Bütün programlar açısından baktığımızda sadece yüzde üç boş var. O da tabi ek kontenjanla dolacak."

Yeni açılan bölümlerde tam doluluğa ulaşıldı

Uzun, OKÜ'de yeni açılan fizik tedavi ve rehabilitasyon, gerontoloji bölümleriyle Hibrit ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi Programı'nın bu yıl ilk kez öğrenci kabul etmeye başlayacağını söyledi.

Yeni açılan bölümlere gösterilen ilgiyle bu yıl öğrenci sayılarının 17 bine ulaştığını aktaran Uzun, şöyle devam etti:

"Yeni açılacak bölümleri stratejik bakış açısıyla değerlendiriyoruz. Bu anlamda tercihlerimizin de doğru olduğunu gördük. Örneğin lisans programları açısından baktığımızda yeni açtığımız fizik tedavi ve rehabilitasyon ile gerontoloji bölümünün tam doluluğa ulaştığını görüyoruz. Yine uzun süreden beri öğrenci sıkıntısı çeken fizik ve kimya bölümlerimiz, bu sene doldu. Bu da bizi ayrıca çok sevindirdi. İlçelerde bulunan bütün meslek yüksekokullarında da yine tam doluluğa ulaştık. Osmaniye'mizde yükseköğretim noktasında çok iyi bir yerde olduğumuzu söyleyebiliriz."

Uzun, yükseköğretim açısından iyi yerde olan Osmaniye'de ihtiyaç duyulan yeni bölümleri açmak için çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Eğitim

Eğitim Öğretim Yılı Kahramanmaraş Osmaniye Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title