Haberler

Ömer Uluç'tan 'Umut Burnunda Dolaşarak'

Ömer Uluç'un söyleşilerinden derlenen 'Umut Burnunda Dolaşarak' adlı kitap çıktı. Kitabın çıkışı önceki akşam Ulus 29'da kutlandı.

Sema Çağa, Zeynep ve Metin Fadıllıoğlu'nun Ömer Uluç'un kitabı onuruna verdiği davete pek çok isim katıldı. Geceye Ömer Uluç'un dostları Hasan Cemal, Canan Barlas, Cengiz Çandar, Gülten Kaya, Nimet Baş, Levent Çalıkoğlu, Ayşe Böhürler, Ayşen Özyeğin, Sevda Elgiz, Ali Akay gibi isimler ve kitapta söyleşileri yer alan yazarlar katıldı. Sanatatak'ın ilk yayını olan kitabın adı Ömer Uluç'un bir desenine verdiği isimle aynı. Kitapta söyleşisi yer alan edebiyat eleştirmeni Orhan Koçak, "Bu kitap Ömer Uluç'u hiç tanımayan birine Ömer Uluç'u anlatma tanıtma gücüne sahip. Muazzam bir editörlük çalışması. Ömer Uluç'un 1950'lerden itibaren başladığı sanat üretiminin yanı sıra nasıl bir düşünce üretim merkezi olduğunu da gösteriyor. Onun filozof tarafını çok iyi anlatıyor" dedi.

Milliyet

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Metin Fadıllıoğlu Ömer Uluç Çağa Ulus Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title