Haberler

Ege İhracatçı Birlikleri'ne Yeni Logo

Ege İhracatçı Birlikleri’nın (EİB) yeni logosu, birlik başkanlarının katıldığı bir lansman ile tanıtılırken, EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, dünyada savaş havasının estiğine dikkati çekerek, "Biz kesinlikle bir sıcak savaşın içinde olmayız diye düşünüyoruz.

Ege İhracatçı Birlikleri'nın (EİB) yeni logosu, birlik başkanlarının katıldığı bir lansman ile tanıtılırken, EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, dünyada savaş havasının estiğine dikkati çekerek, "Biz kesinlikle bir sıcak savaşın içinde olmayız diye düşünüyoruz. Savaş, sadece o bölge ile değil diğer bölgelerle ihracatı da olumsuz etkiler" dedi.

EİB'de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Sabri Ünlütürk, yeni logonun ortaya çıkışını şöyle anlattı:

"Öncelikle bizi ayakta tutacak, tüm uygulamalarımızda ve alacağımız kararda bize ışık tutacak ilkelerimizi belirledik. EİB için güven ve adalet hiç bir koşulda zedelenmemesi gereken en önemli değerimiz olarak seçildi. Dinamik, verimli, kaliteli ve müşteri odaklı olmayı seçtik. EİB paydaşları için var olan bir kurum ise o halde her koşulda erişebilirlik olmak zorundadır ilkesini benimsedik. Sonuçta varmak istediğimiz nokta, sürdürülebilir ihracatın geliştirilmesinde ilgili tüm kurumlar için rol model, öncü birlik olmaktır." Bu vizyonu gerçekleştirebilmek için kurum olarak tüm süreçleri gözden geçirip pek çok noktada dönüşüm yaşadıklarını anlatan Ünlütürk, sözlerini şöyle sürdürdü: "EİB'nin vaad ettiği duruşu ve kimliği temsil edebilecek olan yeni logosunu oluşturduk. EİB'nin yeni logosunu tasarlarken; Ege İhracatçı Birlikleri'nin teknolojik altyapısını, bilgi ve deneyimini, genç ve dinamik kadrosunu; samimi, davetkar ve içten bir kimlikle sunabilmeyi, yaratılan yeni yüzü ve kimliği yansıtmak istedik.?? Baş harflerden oluşan yeni logomuzda belirgin bir özellik olarak İ'nin noktasında kullanılan açık mavi nokta, ilk olarak astronom Carl Sagan tarafından dünyayı betimlemek için kullanılan Küçük Mavi Gezegen'i simgelemektedir. Dünyanın her noktasını erişilebilir hale getirmeyi, bilgi ve dayanışmayla dünyayı küçültmeyi yansıtmak için bu tür bir imgelemeye başvurduk. Bu çalışmaların yapı taşı olan logoda, sempatik ve davetkar olması için yuvarlak hatlar ve sakin renkler tercih edildi.?Mavi tonlarıyla kurumsal yapı ön plana çıkarılırken, baş harflerin miniskül olarak kullanılmasıyla mesafeli değil, dostça duran bir yapı amaçlandı.? Birbiriyle temas halindeki harfler dirsek teması ve dayanışmayı simgelemektedir. Yeni logomuzun, 75 yıllık geçmişe sahip Birliklerimizin; 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefine sahip olan ülkemize, Bölgemize, ihracatçı sektörlerimize, üyelerimize ve doğrudan veya dolaylı hizmet vermekte olduğumuz diğer tüm kurum ve kuruluşlara ve paydaşlarımıza sunacağı hizmetin kalitesine artı bir değer katacağına canı gönülden inanıyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.?"

TÜRKİYE KRİZLERİ AŞAR

Ünlütürk, Türkiye'nin altından kalkamayacağı bir kriz yaşanmayacağını düşündüğünü anlattı. Dolarda artışın iyi seviyede olduğunu ancak Türkiye'nin ihracatını Avrupa Birliği ülkelerine ve euro bazında gerçekleştirdiğini belirten Ünlütürk, "Bizim cephemizden bakınca euronun değer kaybetmemesi lazım. Euro 3 lira olduğu zaman rekabetçiliğimiz çok güçlüydü. Şu anki seviye orta nokta, daha aşağıya giderse ihracatçı için olumsuz senaryo olur. Ekonomi Bakanımız kurun daha rekabetçi olması anlamında beyanatta bulunuyor. Ben de aynı düşüncedeyim" şeklinde konuştu.

EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, dünyada savaş havasının estiğine dikkati çekerek, "Biz kesinlikle bir sıcak savaşın içinde olmayız diye düşünüyoruz. Savaş, sadece o bölge ile değil diğer bölgelerle ihracatı da olumsuz etkiler" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title