Haberler

Edirne'de Askerlere Yönelik 15 Temmuz Davası

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla tutuklu bulunan, aralarında eski 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hidayet Arı'nın da bulunduğu askerlerin yargılanmasına yarın da devam edilecek.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla tutuklu bulunan, aralarında eski 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hidayet Arı'nın da bulunduğu askerlerin yargılanmasına yarın da devam edilecek.

Edirne F Tipi Cezaevinden Edirne Adliyesine getirilen tutuklu sanıklar, duruşma salonuna alındı.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Tuğgeneral Arı'nın yanı sıra, tutuklu sanıklar Bülent Yılancı, Ali Soylu, Ramazan Altun, Ekrem Tekinaslan, Oğuzhan Çelik, İsmet Sezgin, Kağan Kaya, 14 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

Tutuksuz yargılanan üsteğmen Sinan Çamur, Şırnak'ta görev yaptıktan sonra Süloğlu'nda görevlendirildiğini, ilçedeki görevine 14 Temmuz'da başladığını belirtti.

15 Temmuz gecesi evde televizyon izlerken olayları gördüğünü Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklaması ile kalkışma olduğunu anladığını ifade eden Çamur, konuşmasına şöyle devam etti:

"Gece 01.30 civarında kışlaya geldim. Verilen emirler doğrultusunda garajda hazırlık yaptım. Bir süre sonra da personeline garajdan ayrılmamak şartıyla istirahat verdim. Saat 06.00 civarı 'hareketlilik var' diye uyandırıldım. Tankların çıkacağı emrinin kimden geldiğini tam hatırlamıyorum ya Arda Yüzbaşı ya da Tabur Komutanımız vermişti. Kendi tankıma bindim. Çalıştırılması emrini verdim. Binbaşı Bülent'in arkasından çıktık. Sonra tanklar geri döndü. Bölük bölgemize geri döndük. Sıkıyönetim emrini görmedim, okumadım. Bana herhangi bir şekilde yazılı veya sözlü olarak darbe teşebbüsünü desteklemem şeklinde bir emir verilmedi. 15 Temmuz'dan önce ve sonra darbe girişimine yönelik bir toplantıya katılmadım, çağrılmadım. İddianamede benim hakkımda mühimmatlarla birlikte çıkış yapan birlikten olduğum belirtilmiş. Ben mühimmat almadım. Süloğlu Kışlası'nda tank mühimmatı yok. O gece tanklara herhangi bir yükleme yapılmadı."

Tutuklu sanıklardan Yarbay Ramazan Altun ise 15 Temmuz gecesi bir kez bile kışlayı terk etmediğini, o gece darbeyi destekleyecek hiç bir harekette bulunmadığını savundu.

Duruşma yarın sanıkların dinlenmesiyle devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

İsmet Sezgin Ali Soylu Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur? Şampiyonlukta ikili averaj mı genel averaj mı? Ligde puanlar eşit olursa kim şampiyon olur 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title