Haberler

E okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır? 2019 LGS sonuçları nereden öğrenilir?

LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci E okul veli bilgilendirme sistemine girmeye başladı. Peki en çok arananlar listesine giren E okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır? LGS tercih sonuçları nasıl öğrenilir? LGS tercih sonuçlarına nereden bakılır? 2019 LGS tercih sonuçlarıyla ilgili her şey haberimizde.

Lgs tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu bugün yanıtlanırken milyonlarca öğrenci E okul sistemine akın etti. Öğrencilerin 4 yıllık eğitim öğretim hayatının hangi lisede süreceği bugün öğrenilecek. Peki LGS tercih sonuçları nasıl öğrenilir? LGS tercih sonuçlarına nereden bakılır? E okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır? LGS yerleştirme sonuçları MEB! 2019 LGS tercih sonuçlarıyla ilgili detaylar haberimizde…

LGS TERCİH SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

LGS tercih sonuçları 22 Temmuz 2019 yani bugün MEB tarafından hazırlanan adresinden öğrenilecek.

E OKUL VBS GİRİŞ SİSTEMİNE GİRİŞ NASIL YAPILIR?

LGS sonuçlarını öğrenmek isteyen vatandaşlar e okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak sonuçları öğrenebilir. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan siteye adresinin sağ tarafındaki bölümden giriş yapılır. Öğrencinin T.C. kimlik numarası, okul numarası ve güvenlik kodu girilerek sisteme erişim sağlanır.

Daha sonra açılan pencerede öğrencinin kimlik bilgileri ve okul bilgileri sorulmaktadır. Öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube ve öğrenci fotoğrafı istenmektedir. Bu bilgilerin doğru girilmesi sonucunda sistem açılır.

2019 LİSE KAYITLARI VE NAKİL TARİHLERİ NE ZAMAN?

* Bu yıl birinci nakil tercihleri 29 Temmuz-2 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek. Sonuçlar 5 Ağustos'ta açıklanacak.

* İkinci nakil başvuruları 5-8 Ağustos tarihinde yapılacak ve sonuçlar 10 Ağustos'ta belli olacak.

* Yerleşemeyen öğrenciler, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları, 19 Ağustos tarihinde alınmaya başlayacak. 23 Ağustos'ta bitecek.

* Boş kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları, 19-23 Ağustos'ta alınacak.

* Yatılılık başvuruları, 26-29 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

* Nakil komisyonlarının yerleştirmeleri 6 Eylül itibarıyla tamamlanacak ve yeni eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2019'da başlayacak.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

LGS Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title